HR & Payroll

Wat ik doe als Salarisadministrateur Accountancy?

De wereld van salarisadministratie? Cindy Gaube, Payroll Consultant & Docente PDL bij Quoratio kan je er alles over vertellen! Cindy startte zo’n 11 jaar geleden met haar traineeship, maakte na een aantal jaar een uitstapje en kwam in 2015 weer terug op het ‘oranje honk’. Ze kwam terug bij Quoratio voor de diversiteit in opdrachten. Tegenwoordig geeft ze ook eindejaarseminars en verzorgt ze de modules loonheffingen en arbeidsrecht & sociale zekerheid.

Salarisverwerking – the core

Kleine of grote werkgevers, ze hebben allemaal te maken met het verwerken van salarissen van hun personeel. Grote bedrijven hebben daar meestal iemand of meerdere personen voor in dienst die de gehele administratie doen. Het liefst ook op het gebied van HR en salaris. De bedrijven die hun (salaris)administratie liever uitbesteden, die helpen we van A tot Z . We geven advies en voeren uit!

Dan kun je bijvoorbeeld denken aan pensioen vraagstukken, waar de ‘bakker op de hoek’ vaak niet de nodige up-to-date kennis van paraat heeft. Het leukste vind ik dat ik niet beperkt ben in mijn uitdagingen. Ik heb vaak te maken met 30 cao’s voor 100 verschillende klanten. Waar de core salarisverwerking is, ben ik dus niet alleen maar puur en alleen bezig met verlonen, maar kan ik mij ook specialiseren in softwarebeheer en verzorg ik migraties van systemen zoals Loket, Unit4 en Nmbrs.

Het is elke dag weer een verrassing wat de dag brengt. Een typische vakidioot binnen de Accountancy wordt enthousiast van cijfers en ‘regels’. Dat enthousiasme en die vakkundigheid breng ik graag over op andere consultants en trainees.

Ambitie en ontwikkeling

Aan het begin van mijn carrière stond ontwikkeling centraal. Ik leerde veel en was verzekerd van een werkplek en warm bad bij Quoratio. Ontwikkeling speelt nog steeds een belangrijke rol. Voor mijzelf, maar ook voor de trainees die mijn trainingen volgen binnen de Quoratio Academy. Ook al is het bedrijf groter geworden, je merkt nog steeds het gevoel van een informele club, persoonlijke aandacht. Dat is mij altijd bijgebleven.

Wat typisch is aan werken binnen de salarisadministratie en dan specifiek op het gebied van Accountancy? Je weet wel wanneer de verloning gedaan moet worden, maar veel is wel ad hoc. Je moet snel kunnen en willen schakelen. Je bent namelijk een vraagbaak voor alles wat met personeel en administratie te maken heeft. Ik ben bij de salarisverwerking betrokken vanaf de aanlevering van de mutaties tot de verwerking en alle aspecten die hierbij horen. Tussen de 15e en 25ste van de maand kent accountancy enorme pieken. Voldoende bedrijvigheid en dynamiek dus.

De ene keer doe ik de salarismutatie voor een metaalbedrijf, dan bel ik met iemand uit de horeca en heeft een detailhandel iets in hun systeem wat meteen opgelost moet worden. Dat is voor mij diversiteit.

Als consultant breng jij die frisse blik

Vooruitlopen, veranderingen mogen doorvoeren en mensen meenemen in processen? Check! Als consultant breng jij die frisse blik. We werken dan wel veel met nummertjes, maar zelf ben je geen nummer. De combi van docent zijn en werken in de praktijk is voor Cindy goud waard.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken