HR & Payroll

Wat ik doe als Salarisadministrateur Accountancy?

De wereld van salarisadministratie? Cindy Gaube, Payroll Consultant & Docente PDL bij Quoratio kan je er alles over vertellen! Cindy startte zo’n 11 jaar geleden met haar traineeship, maakte na een aantal jaar een uitstapje en kwam in 2015 weer terug op het ‘oranje honk’. Ze kwam terug bij Quoratio voor de diversiteit in opdrachten. Tegenwoordig geeft ze ook eindejaarseminars en verzorgt ze de modules loonheffingen en arbeidsrecht & sociale zekerheid.

Salarisverwerking – the core

Kleine of grote werkgevers, ze hebben allemaal te maken met het verwerken van salarissen van hun personeel. Grote bedrijven hebben daar meestal iemand of meerdere personen voor in dienst die de gehele administratie doen. Het liefst ook op het gebied van HR en salaris. De bedrijven die hun (salaris)administratie liever uitbesteden, die helpen we van A tot Z . We geven advies en voeren uit!

Dan kun je bijvoorbeeld denken aan pensioen vraagstukken, waar de ‘bakker op de hoek’ vaak niet de nodige up-to-date kennis van paraat heeft. Het leukste vind ik dat ik niet beperkt ben in mijn uitdagingen. Ik heb vaak te maken met 30 cao’s voor 100 verschillende klanten. Waar de core salarisverwerking is, ben ik dus niet alleen maar puur en alleen bezig met verlonen, maar kan ik mij ook specialiseren in softwarebeheer en verzorg ik migraties van systemen zoals Loket, Unit4 en Nmbrs.

Het is elke dag weer een verrassing wat de dag brengt. Een typische vakidioot binnen de Accountancy wordt enthousiast van cijfers en ‘regels’. Dat enthousiasme en die vakkundigheid breng ik graag over op andere consultants en trainees.

Ambitie en ontwikkeling

Aan het begin van mijn carrière stond ontwikkeling centraal. Ik leerde veel en was verzekerd van een werkplek en warm bad bij Quoratio. Ontwikkeling speelt nog steeds een belangrijke rol. Voor mijzelf, maar ook voor de trainees die mijn trainingen volgen binnen de Quoratio Academy. Ook al is het bedrijf groter geworden, je merkt nog steeds het gevoel van een informele club, persoonlijke aandacht. Dat is mij altijd bijgebleven.

Wat typisch is aan werken binnen de salarisadministratie en dan specifiek op het gebied van Accountancy? Je weet wel wanneer de verloning gedaan moet worden, maar veel is wel ad hoc. Je moet snel kunnen en willen schakelen. Je bent namelijk een vraagbaak voor alles wat met personeel en administratie te maken heeft. Ik ben bij de salarisverwerking betrokken vanaf de aanlevering van de mutaties tot de verwerking en alle aspecten die hierbij horen. Tussen de 15e en 25ste van de maand kent accountancy enorme pieken. Voldoende bedrijvigheid en dynamiek dus.

De ene keer doe ik de salarismutatie voor een metaalbedrijf, dan bel ik met iemand uit de horeca en heeft een detailhandel iets in hun systeem wat meteen opgelost moet worden. Dat is voor mij diversiteit.

Als consultant breng jij die frisse blik

Vooruitlopen, veranderingen mogen doorvoeren en mensen meenemen in processen? Check! Als consultant breng jij die frisse blik. We werken dan wel veel met nummertjes, maar zelf ben je geen nummer. De combi van docent zijn en werken in de praktijk is voor Cindy goud waard.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken