HR & Payroll

Waarom Cyanne met een WO-diploma op zak koos voor een traineeship

Net uit de schoolbanken en op zoek naar een mooie baan waar je ervaring kunt opdoen en kunt groeien. Voor Cyanne Martens, trainee HR- & salarisadministratie, was dat als 23-jarige met een WO-diploma op zak nog een flinke uitdaging. Waarom? In deze blog, naar aanleiding van een interview die wij met haar afnamen, legt ze uit waar ze zoal tegenaan liep, waarom ze voor het traineeship van Quoratio koos en hoe haar ambitie in administratie zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.

Op zoek naar een traineeship

Cyanne heeft een afgeronde WO-studie, is jong en dan wil je wat. Ze wil zich graag ontwikkelen binnen het HR-vakgebied. Het traineeship HR- & salarisadministratie is voor haar een springplank om over een aantal jaar door te groeien naar een consultancy functie of in de toekomst HR Manager te worden. Want volgens Cyanne is HR de paraplu voor recruitment, HR en salarisadministratie. Ze kwam Quoratio tegen op Facebook, ons traineeship voldeed aan haar ‘eisen’ van blijven leren en ervaring opdoen en ze vond het prettig dat de selectiegesprekken soepel en vlot verliepen.

Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde!

Lef hebben

“Een van de kernwaarden van Quo, maar ook voor mij als trainee een belangrijke waar ik door mijn HR Manager vaak aan herinner wordt. In het begin van mijn traineeship werd mij geadviseerd veel ‘koffiedates’ in te plannen met collega’s en vakgenoten, om mij te verbreden en te verdiepen in het vak van HR- en salarisadministratie. De afwisseling van een tweejarig traineeship, maar toch niet twee jaar bij dezelfde klant zitten, spreekt mij erg aan. Omdat Cyanne het erg belangrijk vindt dat ze weet waar haar medetrainees en consultants mee bezig zijn, deelt ze in het kader van ‘lef hebben’ hierbij ook haar eigen verhaal.

Bij Quoratio is het ook mogelijk een traineeship zorgadministratie te volgen, Cyanne koos juist gericht voor HR- en salarisadministratie. In het verleden heeft Cyanne ook ‘in het huis’ gewerkt, zoals ze dat zo mooi noemen in de zorg. Daar liep ze toen stage op de HR afdeling vaneen verpleeghuis. Ze doet HR- en salarisadministratie, maar wellicht ooit dus wel binnen een andere zorgorganisatie. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen. Binnen Quoratio zijn er in ieder geval mogelijkheden op beide vlakken.

Inhousedagen Quoratio

Het sollicitatieproces van Cyanne ging vlot en misschien kun je niet altijd in dezelfde week op gesprek komen en in de week daarna direct starten, maar het liefst pakken we lekker door. In februari organiseerde Quoratio de eerste inhousedag van 2019. Als net gestarte trainee voor Cyanne was dit een mooi moment om in gesprek te gaan met potentiële medetrainees en meer te horen over de vervolgstappen/trainingen. Zelf vroeg ze zich wel eens af: “is het traineeship te mooi om waar te zijn?” Nu kan ze met volle overtuiging zeggen, nee je kunt ook echt Werken & Leren.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken