HR & Payroll

Waarom Cyanne met een WO-diploma op zak koos voor een traineeship

Net uit de schoolbanken en op zoek naar een mooie baan waar je ervaring kunt opdoen en kunt groeien. Voor Cyanne Martens, trainee HR- & salarisadministratie, was dat als 23-jarige met een WO-diploma op zak nog een flinke uitdaging. Waarom? In deze blog, naar aanleiding van een interview die wij met haar afnamen, legt ze uit waar ze zoal tegenaan liep, waarom ze voor het traineeship van Quoratio koos en hoe haar ambitie in administratie zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.

Op zoek naar een traineeship

Cyanne heeft een afgeronde WO-studie, is jong en dan wil je wat. Ze wil zich graag ontwikkelen binnen het HR-vakgebied. Het traineeship HR- & salarisadministratie is voor haar een springplank om over een aantal jaar door te groeien naar een consultancy functie of in de toekomst HR Manager te worden. Want volgens Cyanne is HR de paraplu voor recruitment, HR en salarisadministratie. Ze kwam Quoratio tegen op Facebook, ons traineeship voldeed aan haar ‘eisen’ van blijven leren en ervaring opdoen en ze vond het prettig dat de selectiegesprekken soepel en vlot verliepen.

Ik stond er echt van te kijken dat mijn selectieprocedure nog geen week duurde!

Lef hebben

“Een van de kernwaarden van Quo, maar ook voor mij als trainee een belangrijke waar ik door mijn HR Manager vaak aan herinner wordt. In het begin van mijn traineeship werd mij geadviseerd veel ‘koffiedates’ in te plannen met collega’s en vakgenoten, om mij te verbreden en te verdiepen in het vak van HR- en salarisadministratie. De afwisseling van een tweejarig traineeship, maar toch niet twee jaar bij dezelfde klant zitten, spreekt mij erg aan. Omdat Cyanne het erg belangrijk vindt dat ze weet waar haar medetrainees en consultants mee bezig zijn, deelt ze in het kader van ‘lef hebben’ hierbij ook haar eigen verhaal.

Bij Quoratio is het ook mogelijk een traineeship zorgadministratie te volgen, Cyanne koos juist gericht voor HR- en salarisadministratie. In het verleden heeft Cyanne ook ‘in het huis’ gewerkt, zoals ze dat zo mooi noemen in de zorg. Daar liep ze toen stage op de HR afdeling vaneen verpleeghuis. Ze doet HR- en salarisadministratie, maar wellicht ooit dus wel binnen een andere zorgorganisatie. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen. Binnen Quoratio zijn er in ieder geval mogelijkheden op beide vlakken.

Inhousedagen Quoratio

Het sollicitatieproces van Cyanne ging vlot en misschien kun je niet altijd in dezelfde week op gesprek komen en in de week daarna direct starten, maar het liefst pakken we lekker door. In februari organiseerde Quoratio de eerste inhousedag van 2019. Als net gestarte trainee voor Cyanne was dit een mooi moment om in gesprek te gaan met potentiële medetrainees en meer te horen over de vervolgstappen/trainingen. Zelf vroeg ze zich wel eens af: “is het traineeship te mooi om waar te zijn?” Nu kan ze met volle overtuiging zeggen, nee je kunt ook echt Werken & Leren.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken