Healthcare

Healthcare-opdrachten waarbij je verder moet kijken dan je neus lang is!

Vier jaar geleden begon Natalie Wolf met ons traineeship Zorgadministratie. Ze groeide door naar de rol van Healthcare Consultant, waarbij ze casussen oppakt die verder gaan dan de basis en waar anderen misschien niet direct oog voor hadden. Verder kijken dan je neus lang is dus, en op zoek naar echte innovatie! Ze neemt je mee door een aantal opdrachten die haar brachten tot waar ze nu is en ze hoopt daarmee menig ander te inspireren. Want wat je achtergrond ook is – ook Quoratio kijkt verder dan een cv lang is. 

 

Waarom Zorgadministratie?

Natalie: “Ik heb biologie gestudeerd. Mijn bachelor gehaald, maar mijn master niet afgemaakt. Ik wilde niet alleen maar theorie en onderzoek, maar vooral contact blijven houden met mensen die werken in de zorg. Ook het werken in een team is iets wat ik leuk vind en wat ik niet wilde missen. Al heb ik veel affiniteit met de zorg, ik wilde niet zelf met mijn spreekwoordelijke handen aan het bed staan – dat past niet direct bij mij. Ik wilde er juist voor zorgen dat degene die daar wél passie voor hebben, hier hun volle liefde in kunnen stoppen.”
Natalie haalt zelf de meeste energie uit opdrachten binnen de zorg met een financieel tintje.
Een financieel tintje? Je begint tijdens het traineeship Zorgadministratie met ‘je voeten in de klei’: het uitvoeren van dagelijkse taken en relatief simpele rapportages. Zo leer je de complexiteit van de wet- en regelgeving kennen en begrijp je waarom bepaalde taken gedaan moeten worden en welke toegevoegde waarde dat heeft voor opdrachtgevers.

Al snel merk je dat de bedrijfsvoering meer behelst en zorginstellingen veel complexere taken uitvoeren. Daarnaast moet er vaak een optimalisatieslag gemaakt worden, waarin het werk met minder mensen en budget geklaard dient te worden. Dat zijn vaak de momenten waarop een Consultant van Quoratio wordt ingeschakeld.
 

Healthcare-opdrachten van een Consultant

Opdrachten van een Healthcare Consultant kunnen heel afwisselend zijn. “Zo heb ik opdrachten mogen uitvoeren binnen ziekenhuizen, GGZ, VVT, de gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Ik heb dus een kijkje mogen nemen in werkelijk alle soorten zorgkeukens”, aldus Natalie. “Het betreffen hierbij voornamelijk opdrachten in de financiële sfeer en essentiële rollen op de zorgadministratie met een focus op het berichtenverkeer, het verwerken van mutaties, declaratie- en facturatieprocessen, AO/IC, procesoptimalisatie, productieverantwoording en audittrails ten behoeve van de jaarrekeningcontrole.”
 
 1. 1. Zorgadministratie?
  Registratie, declaratie en facturatie vormen de basis van alle taken op de zorgadministratie. Naast mutaties van de cliëntgegevens en het berichtenverkeer met het zorgkantoor, gemeenten en zorgverzekeringen, moeten er ook periodiek diverse rapportages, bezettingsoverzichten en omzetbepalingen aangeleverd worden. Daarnaast speelt relatiebeheer met externe klanten een grote rol en werk je regelmatig samen met andere afdelingen als Functioneel Beheer, Contractbeheer, Debiteurenadministratie en Business Control. Het werken op een zorgadministratie is dus niet alleen het beheren van de processen rondom de declaratie en facturatie van de zorg.
   
 2. 2. Jaarrekeningen
  “Eenmaal gewend aan de zorgadministratie en het aankaarten van verdere verbeterslagen, ontwikkelde ik een steeds sterkere voorkeur naar jaarrekeningen en de financiële kant van de zorgadministratie. Als Healthcare Consultant is het onze taak om ervoor te zorgen dat de geleverde zorg ook wordt betaald. Een belangrijk aspect hierbij is het informeren en adviseren van behandelaren bij een potentieel probleem in de financiering. Daarnaast is het beoordelen, verwerken en oplossen van afkeur in de retourinformatie van groot belang om betaling van de zorg te kunnen garanderen. Hierin adviseer je ook behandelaren over de financiering van de geleverde zorg. Hier zoeken we echt de samenwerking op met de betreffende zorginstelling.”
   
 3. 3. Procesoptimalisatie
  Los van de inhoud ben je als Healthcare Consultant van Quoratio ook nauw betrokken bij de optimalisatie van processen, eventuele implementaties van nieuwe systemen of integratie van wijzigingen in de wet- en regelgeving in de bestaande processen. Daarnaast vindt er steeds meer digitalisering, automatisering en robotisering plaats waardoor processen effectiever en efficiënter ingericht kunnen worden. Dit vraagt om een hele nieuwe kijk op de huidige inrichting van de administratie, waarbij bepaalde taken en misschien wel complete functies in de toekomst overbodig worden. Daar ligt een grote uitdaging voor ons als consultants. Met Quoratio hebben we de droom te groeien naar Zero Admin: dat systemen en processen zo zijn ingericht dat handmatige administratieve handelingen zoals we die nu kennen gaan verdwijnen. Wij zijn de proces regisseurs van morgen.
“Juist omdat we verschillende persoonlijkheden in dienst hebben met ieder hun eigen specialisme zijn we wendbaar, weten we met onze brede en frisse blik verder te kijken, boeken we resultaat en krijgen we het vertrouwen van klanten dat nodig is om echt impact te maken.”

Verder ontwikkelen bij Quoratio

“Ik werk nu zo’n vier jaar bij Quo. Vanaf het begin voelde ik dat we bij elkaar passen. Waarom? Ik bijt me ergens in vast, ga op zoek naar mogelijkheden, oplossingen en innovatie. En zoals ik al eerder aangaf, is ook Quoratio een bedrijf dat verder kijkt dan zijn neus lang is. Er wordt door onze Professional Development Managers met me meegekeken naar opleidingen en opdrachten waar ik, en dus automatisch Quoratio, beter van wordt. Er is echte aandacht, we durven het anders te doen. De centrale vraag is vanaf het begin altijd al geweest: wat past het beste bij Natalie?”

“Om mijn eigen ontwikkeling kracht bij te zetten heb ik de opleiding tot Data Protection Officer gevolgd in het kader van de AVG. Daarnaast loop ik soms een dagje mee met een van onze trainees om hen te ondersteunen en adviseren bij problemen binnen de dagelijkse werkzaamheden op de zorgadministratie. Onze accountmanagers en HR zijn hierin echte mediators.”
Door de overname van Verhoeve is mijn kans op een opdracht binnen de financiële sector toegenomen. Of ik nu een finance-opdracht bij een Healthcare-organisatie uitvoer of een zorgadministratieve opdracht binnen een ziekenhuis, GGZ, VVT of gehandicapteninstelling. Ik hoef niet alles te kunnen; ik specialiseer mij in financiële administratie en daar krijg ik de kansen en ruimte voor!”
Wat je van Natalie kunt verwachten in 2020? “Ik ben klaar voor een allround functie op de financiële administratie. Om deze stap meer kracht bij te zetten, wil ik binnenkort starten met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie, die normaal gesproken voor trainees van de Financiële Administratie is bedoeld. Daarin zoek ik nu de kruisbestuiving. Zo zie je maar: verandering is de enige constante factor. Zoek dan ook een werkgever die dit beaamt en je helpt groeien in jouw eigen reis. Je ziet maar zelden dat een werkgever zo veel in je investeert als je net binnen bent en dit ook voortzet in de jaren daarna, als ik heb gezien bij Quoratio.”
 
 

Tip van Natalie

Ook werken bij Quoratio? Dan heeft Natalie één belangrijke tip: of je nu start als trainee of aanhaakt als Consultant, zet jezelf niet vast op één type opdracht of sector. “Probeer nieuwe functies en taken gewoon een keer uit als je hier de mogelijkheid toe krijgt. Dit zal je blik verbreden en het kan je verrassen wat je allemaal kunt en leuk vindt. Blijf jezelf ontwikkelen.” Meer lezen over wat ons bezighoudt binnen de zorg? Check het hier.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken