HR & Payroll

Benjamin gaat in dienst bij opdrachtgever Visma-Raet

Benjamin is eind 2018 bij ons gestart als trainee HRM- & Salarisadministratie. Na ruim een jaar bij opdrachtgever Visma-Raet te hebben gewerkt, heeft hij besloten daar nog een tijdje te blijven. Toen Benjamin daar startte werkte hij met nog vier andere collega’s van Quoratio op een in totaal nog grotere afdeling. Waarom hij voor het traineeship koos, hij wil blijven op zijn huidige plek en hoe hij de toekomst voor zich ziet? Lees met ons mee!

Theorie in praktijk toepassen

“Theorie is niet helemaal mijn ding. Daarom was de stap naar Quoratio perfect voor mij. Ik kreeg namelijk theoretische handvatten die ik meteen veertig uur per week in de praktijk kon toepassen. Doordat ik tegelijk meewerkte in de praktijk vielen de kwartjes en begreep ik de opleidingsstof. Ik merkte dat ik snel groeide in het vakgebied. Dat is de kracht van Quoratio.”, zo geeft Benjamin eerder aan in onze interne nieuwsbrief. ‘’Ze denken met je mee en proberen het beste uit iemand te halen. Ze proberen je die kant op te sturen waar je zelf van hebt aangegeven daarheen te willen!’. 
‘’Ik heb een tijd gewerkt in de kledingbranche. Daar heb ik ook enige ervaring opgedaan met het maken van personeelsroosters en iets meegekregen van de HR kant. Hierdoor werd ik er nog nieuwsgieriger naar en ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die mij de tools, opleidingen, de praktijk en een groot netwerk kon bieden. Dat was voor mij de overstap naar Quoratio.’’ 

Salarisadministratie vs functioneel beheer 

Het eerste jaar volgde Benjamin officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Nu hij in dienst is bij Visma-Raet volgt hij nog wel de opleidingen via Quoratio. Daar zijn goede afspraken over gemaakt en voor Benjamin zelf wel zo prettig. Contact met het ‘oude thuishonk’ is er dan ook nog zeker.  Hij had al snel door dat hij meer richting functioneel beheer wilde in plaats van de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Benjamin kijkt dan ook naar de automatisering van processen en krijgt binnen Visma-Raet, van oorsprong een HR softwareontwikkelaar, de mogelijkheden om zich volop te verdiepen in onder andere Robotics en het snijveld van IT/tech en HR te leren kennen. Ook wordt er Business Process Outsourcing (BPO) gedaan voor klanten. Op die manier is er voor allebei de vakgebieden genoeg uitdaging! 

‘’Ik wil die kant opgaan omdat de technische kant mij hier heel erg aanspreekt. De collega’s komen altijd naar mij toe als zij problemen hebben met de verschillende systemen. Een collega die nu bij Implementation Office zit, vond dat ik qua inrichting van de systemen die wij gebruiken voor payroll alles heel snel oppak. Bij Functioneel Beheer zijn de werkzaamheden hier opgesplitst in clusters, maar je moet zeker veel kennis hebben van de bepaalde processen, inrichting en software die wij gebruiken.’’

De toekomst 

‘’Ja, dat is een hele goede vraag. Hoe de toekomst eruit gaat zien. Afgelopen jaar stond vol in het teken van ontwikkeling. En daar ben ik voorlopig ook nog niet klaar mee!’. Benjamin’s carrière is nog van lange duur, een eventuele terugkeer ooit bij Quoratio sluit hij dan ook niet uit. 

‘’Natuurlijk krijg ik de kans op mijn tweede opleidingsjaar af te maken bij Quo, maar krijg ik bij Visma-Raet ook de kansen om opleidingen te volgen en blijf ik daar nog dagelijks nieuwe dingen leren. Bij Quo ga ik de opleidingen volgen die bij Functioneel Beheer richting horen zoals (Bisl en Kernprocessen). Bij Visma-Raet volg ik de standaard opleidingen die we krijgen om inzicht te krijgen in de softwareprogramma’s maar daarnaast ga ik ook report builder cursus en implementation cursus volgen om kennis te vergroten.’’, aldus Benjamin. 

Ook Payroll Specialist van de toekomst worden? > Bekijk hier het traineeship HRM- & Salarisadministratie  

 

 

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken