HR & Payroll

Benjamin gaat in dienst bij opdrachtgever Visma-Raet

Benjamin is eind 2018 bij ons gestart als trainee HRM- & Salarisadministratie. Na ruim een jaar bij opdrachtgever Visma-Raet te hebben gewerkt, heeft hij besloten daar nog een tijdje te blijven. Toen Benjamin daar startte werkte hij met nog vier andere collega’s van Quoratio op een in totaal nog grotere afdeling. Waarom hij voor het traineeship koos, hij wil blijven op zijn huidige plek en hoe hij de toekomst voor zich ziet? Lees met ons mee!

Theorie in praktijk toepassen

“Theorie is niet helemaal mijn ding. Daarom was de stap naar Quoratio perfect voor mij. Ik kreeg namelijk theoretische handvatten die ik meteen veertig uur per week in de praktijk kon toepassen. Doordat ik tegelijk meewerkte in de praktijk vielen de kwartjes en begreep ik de opleidingsstof. Ik merkte dat ik snel groeide in het vakgebied. Dat is de kracht van Quoratio.”, zo geeft Benjamin eerder aan in onze interne nieuwsbrief. ‘’Ze denken met je mee en proberen het beste uit iemand te halen. Ze proberen je die kant op te sturen waar je zelf van hebt aangegeven daarheen te willen!’. 
‘’Ik heb een tijd gewerkt in de kledingbranche. Daar heb ik ook enige ervaring opgedaan met het maken van personeelsroosters en iets meegekregen van de HR kant. Hierdoor werd ik er nog nieuwsgieriger naar en ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die mij de tools, opleidingen, de praktijk en een groot netwerk kon bieden. Dat was voor mij de overstap naar Quoratio.’’ 

Salarisadministratie vs functioneel beheer 

Het eerste jaar volgde Benjamin officiële diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Nu hij in dienst is bij Visma-Raet volgt hij nog wel de opleidingen via Quoratio. Daar zijn goede afspraken over gemaakt en voor Benjamin zelf wel zo prettig. Contact met het ‘oude thuishonk’ is er dan ook nog zeker.  Hij had al snel door dat hij meer richting functioneel beheer wilde in plaats van de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Benjamin kijkt dan ook naar de automatisering van processen en krijgt binnen Visma-Raet, van oorsprong een HR softwareontwikkelaar, de mogelijkheden om zich volop te verdiepen in onder andere Robotics en het snijveld van IT/tech en HR te leren kennen. Ook wordt er Business Process Outsourcing (BPO) gedaan voor klanten. Op die manier is er voor allebei de vakgebieden genoeg uitdaging! 

‘’Ik wil die kant opgaan omdat de technische kant mij hier heel erg aanspreekt. De collega’s komen altijd naar mij toe als zij problemen hebben met de verschillende systemen. Een collega die nu bij Implementation Office zit, vond dat ik qua inrichting van de systemen die wij gebruiken voor payroll alles heel snel oppak. Bij Functioneel Beheer zijn de werkzaamheden hier opgesplitst in clusters, maar je moet zeker veel kennis hebben van de bepaalde processen, inrichting en software die wij gebruiken.’’

De toekomst 

‘’Ja, dat is een hele goede vraag. Hoe de toekomst eruit gaat zien. Afgelopen jaar stond vol in het teken van ontwikkeling. En daar ben ik voorlopig ook nog niet klaar mee!’. Benjamin’s carrière is nog van lange duur, een eventuele terugkeer ooit bij Quoratio sluit hij dan ook niet uit. 

‘’Natuurlijk krijg ik de kans op mijn tweede opleidingsjaar af te maken bij Quo, maar krijg ik bij Visma-Raet ook de kansen om opleidingen te volgen en blijf ik daar nog dagelijks nieuwe dingen leren. Bij Quo ga ik de opleidingen volgen die bij Functioneel Beheer richting horen zoals (Bisl en Kernprocessen). Bij Visma-Raet volg ik de standaard opleidingen die we krijgen om inzicht te krijgen in de softwareprogramma’s maar daarnaast ga ik ook report builder cursus en implementation cursus volgen om kennis te vergroten.’’, aldus Benjamin. 

Ook Payroll Specialist van de toekomst worden? > Bekijk hier het traineeship HRM- & Salarisadministratie  

 

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken