Healthcare

Hoe ziet de zorgadministrateur van de toekomst eruit?

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 

Administratie is over het algemeen geen woord waar men spannende associaties bij heeft. Stoffig, saai en eenzijdig lijkt vaak nog het imago te zijn, maar dat blijkt onterecht, want administratie is namelijk ontzettend in ontwikkeling. De werkzaamheden worden steeds diverser, waardoor de zorgadministrateur meer en bredere kennis nodig heeft. Die ontwikkeling vraagt om expertise vanuit verschillende lagen: er is behoefte aan professionals vanuit het mbo, hbo, en wo. 

Zero Admin 

Een van de (toekomstige) ontwikkelingen in de zorgadministratie is procesoptimalisatie. Het is belangrijk om je af te blijven vragen óf je handelingen moet blijven uitvoeren, en hóe je dat het beste kan doen. Het proces verscherpen om zo meer te kunnen bereiken met minder. Op deze manier kan het vakgebied van zorgadministratie beetje bij beetje transformeren naar Zero Admin. Helemaal zero zal de administratie natuurlijk nooit worden, want je moet bepaalde dingen altijd blijven vastleggen en verantwoorden. Maar Zero Admin streeft naar een toekomst waarin het lijkt alsof de zorgadministratie er niet meer is, doordat bijvoorbeeld processen zijn gestandaardiseerd en in systemen zijn vastgelegd. 

Ruimte voor nieuwe taken 

Automatisering en robotisering zijn belangrijke componenten op weg naar Zero Admin. Door automatisering en robotisering hoef je als zorgadministrateur steeds minder handmatig en routinematig werk uit te voeren. De komst van robots op de administratie kan spannend zijn voor medewerkers, omdat het kan voelen alsof jouw werk overbodig wordt. In zekere zin is dat ook zo, maar er zal altijd ruimte blijven voor de menselijke component. Robotisering is een middel op weg naar steeds minder handmatige taken, geen doel op zich. De tijd en ruimte die vrijkomt, doordat je bepaald werk niet meer hoeft te doen, kan je anders besteden. Zo kan je jezelf als professional blijven ontwikkelen en kan je meer meedenken over innovaties.  
 
De rol van zorgadministrateur verandert dus hard. Het streven naar zo min mogelijk administratie vraagt om nieuwe middelen en processen. Maar verandering zorgt in dit geval voor kansen, de werkzaamheden van de zorgadministrateur worden immers alleen maar interessanter. Hand in hand met de robots! 

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken