Healthcare

FAQ's Healthcare Consultants

Wij krijgen zo nu en dan nog wel eens vragen van onze kandidaten. Vragen die we begrijpen en daar graag antwoord op geven. Lees je mee met onze FAQ's van onze toekomstige Healthcare Consultants? Wie weet tot snel!

  • Kan ik als Consultant in dienst treden zonder relevante werkervaring?  

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Onze Consultants stromen in met al een aantal jaren relevante werkervaring. Zij kunnen hierdoor namelijk direct bij een opdrachtgever aan de slag. Ben je net klaar met studeren en wil je beginnen als Consultant, dan is een van onze Traineeships wellicht een optie voor je. Heb je al een kijkje genomen bij het Traineeship Zorgadministratie of het Traineeship Consultancy in de Zorg

  • Kan ik ook Consultant worden met een MBO diploma? 

Wij vragen van onze Consultants in ieder geval een afgeronde relevante HBO opleiding waardoor je ook direct beschikt over HBO/ WO werk- en denkniveau. Je werkt met complexe administratieve processen waar je in staat bent mens, systeem, proces en data aan elkaar te koppelen. 

  • Kan ik als Consultant alleen op fulltime basis aan de slag? 

Het liefst ben jij fulltime beschikbaar, maar 32 uur per week is ook bespreekbaar. Moet je kijken welke impact jij kunt maken op het gebied van Zero Admin in de zorg! 

  • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? 

Nadat je je sollicitatie hebt ingediend zal er binnen 2 werkdagen contact met je opgenomen worden vanuit onze afdeling Recruitment. Zij zullen een eerste telefonische kennismaking met je inplannen om te oriënteren wat we eventueel voor elkaar zouden kunnen betekenen. Na wederzijdse interesse zal er een 1ste kennismaking ingepland worden met onder andere de Recruiter en een Accountmanager vanuit de Sales afdeling. Voordat dit gesprek plaatsvindt, wordt er een capaciteitentest naar je worden verzonden, welke je voor aanvang van het 1ste gesprek dient af te ronden. Mochten we na het 1ste gesprek gezamenlijk tot de conclusie komen dat er meer in zit, dan volgt er een 2e, tevens, laatste gesprek. Hier zal onder andere een collega vanuit de HR afdeling bij aanwezig zijn. Voor aanvang van het 2e gesprek zal er een Persoonlijkheidsvragenlijst naar je worden verzonden, welke besproken zal worden in het 2e gesprek. Zijn we na het laatste gesprek nog steeds enthousiast zal je een arbeidsovereenkomst aanbod ontvangen, waarna je in dienst zal treden, bij gezamenlijk akkoord. Uiteraard is er gedurende het hele proces de mogelijkheid om met andere Healthcare Consultants te sparren over jouw doorgroeimogelijkheden en mogelijke opdrachten. 

  • Bij welke opdrachtgevers kom ik terecht? 

Dat zie je op de pagina waar je of net vandaan komt of je komt er via hier direct op uit! 

  • Krijg ik alleen betaald als ik op een opdracht zit of heb ik een vast doorlopend salaris? 

Bij Zorgon, onderdeel de Quoratio Groep, heb jij een vast maandsalaris vanaf het moment dat je in dienst treedt. Dit is niet afhankelijk van of je op een opdracht zit of niet. Wij gaan een lange termijn relatie met elkaar aan. In goede en minder goede tijden. 

  • Krijg ik een lease auto als ik bij de Quoratio Groep in dienst treedt? 

Ja, al onze Consultants hebben recht op een lease auto, wat onderdeel is van het arbeidsvoorwaarden pakket. Wat je nog meer krijgt? Bekijk snel onze vacatures.

  • Bouw ik pensioen op als Consultant?

Ja. Je neemt deel aan het StiPP pensioen conform de hierin gestelde wet-en regelgeving. 

  • Hoeveel vakantiedagen heb je als Consultant?  

Je hebt jaarlijks recht op vijfentwintig vakantiedagen op basis van een fulltime werkweek van veertig uur. Als je beloofd daarna wel weer terug te komen =) 

  • Wat is de maximale reistijd? 

Gemiddeld 1,5 uur. We kijken natuurlijk wel naar de postcode (woon- en werkverkeer) zodat jij niet uren in de auto zit op een dag. Tegenwoordig werken we op locatie, maar ook thuis. Dit is dus ook steeds minder een 'probleem' voor opdrachtgevers. 

Heb je na het lezen van de antwoorden op deze FAQ's toch nog vragen? Neem dan contact op met Francis of Siem

Nieuws & ervaringen van traineeships

Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken