Sociaal domein & uitkeringen

Meral werkt en leert tegelijk tijdens het Traineeship Uitkeringsadministratie


Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!  

Mijn ontwikkeling centraal

Meral vertelt: “Het ging ongelooflijk snel, maar ook zorgvuldig en ik wist meteen waar ik aan toe was. Dat zette de gehele sollicitatieprocedure voort. Ik ben superblij dat ik ga starten met het Traineeship Uitkeringsadministratie. De ideale kans op te werken en leren en sociale impact te maken”. Twintig jaar ervaring op het gebied van complexe administratieve processen, het opleiden van gemotiveerde young professionals en de mogelijkheid om te werken bij verschillende organisaties. Ze vervolgt: “Dat sprak zeker aan! Maar ook dat mijn ontwikkeling centraal staat en dat Quoratio een online leerplatform aanbiedt. Een schot in de roos wat mij betreft. Mijn motto is namelijk: keep learning by doing. Vanuit hier wist ik dat de Quoratio Groep en ik hetzelfde beginstation zien.” 

Keep learning by doing 

“De gesprekken waren informeel, op de inhoud en gingen over mijn sterktes en zwaktes. De openheid in de gesprekken en ook de mogelijkheden die werden geschetst gaven al snel een fijn en vertrouwd gevoel. Videobellen vinden we soms eng of spannend, maar het heeft ook voordelen! Je weet namelijk direct waar je aan toe bent, kunt makkelijk schakelen en het voelde voor mij niet heel anders dan een gesprek op locatie. Soms twijfel je tijdens je sollicitatie, maar dat was hier zeker niet het geval. En als ik dan toch nog vragen had, kreeg ik meteen antwoord.”
“Mijn reis naar deze nieuwe toffe uitdaging en baan duurde slechts een week. Het vervolg is een Traineeship van een jaar. Daarna hoop ik nog vele jaren impact te maken binnen het Sociaal Domein. Ik heb mijn collega’s ook al digitaal ontmoet en beaam helemaal wat zij zeggen over hun drive te starten met deze nieuwe kans.” 

Mijn reis begint nu 

“De TONK en Tozo, nieuwe wetgeving die ik mij in rap tempo eigen ga maken. Daar heb ik mega veel zin in! Ik sta te trappelen om te starten met een eerste opdracht. Want ook hier geldt: keep learning by doing. En dat snapt Quoratio maar al te goed. Mijn reis begint nu pas echt. And I’m ready!

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken