Sociaal domein & uitkeringen

Celine over haar Traineeship en doorgroeimogelijkheden binnen Quoratio

Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog! 

Ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers

Inmiddels bestaat de Quoratio Groep al twintig jaar. Celine: “Niet gek dus dat ik via-via in aanraking kwam met de Quoratio Groep. Vakgenoten spraken vol lof over de opleidingen en het Traineeship HR- & Salarisadministratie. Om een beter beeld te krijgen waar ik binnen de branche echt naartoe wilde groeien vond ik de mogelijkheid van werken en tegelijkertijd leren heel fijn. Door ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers kun je na het Traineeship-jaar een stevigere keuze maken binnen jouw loopbaan. Daarnaast vond ik het fijn om jonge collega’s om mij heen te hebben. Dat haalt bij mij direct het stoffige beeld weg dat ik bij administratief medewerkers heb.”

“In totaal heb ik drie opdrachten binnen de salarisadministratie gedaan. Mijn eerste opdracht was bij Visma|Raet. ’s Ochtends om negen uur begon ik rustig aan mijn dag met de mailbox en het ticketsysteem. Vervolgens ging ik aan de slag met het verwerken van mutaties. Dit ging bijvoorbeeld om kilometerregistraties controleren en verwerken, het aanmelden van nieuwe medewerkers of medewerkers uit dienst melden en administratief verwerken. Waar ik in mijn ochtend heel systematisch werkte, was ik in de middag vaak meer een vliegende keep. Ik ondersteunde dan bij (on)voorziene extra werkzaamheden of ging op onderzoek uit naar fouten in het systeem. Die afwisseling maakte het uitdagend.” 

Quoratio heeft mij erg geholpen met de nodige werkervaring, ik heb mezelf beter leren kennen, heb me in een sneltreinvaart kunnen ontwikkelen en ik ben megablij met de persoonlijke begeleiding vanuit HR.

De overstap naar het Sociaal Domein

“Op een gegeven moment miste ik het sociale aspect binnen de salarisadministratie. En ik wilde graag mijn administratieve kennis en soft skills meer combineren. Binnen de salarisadministratie staat uiteraard ook proces, mens en systeem centraal, maar binnen het Sociaal Domein en de Uitkeringsadministratie komt daar nog een extra dimensie bij. Daarom heb ik inmiddels de overstap gemaakt naar het Sociaal Domein. Als tiener was ik al gefascineerd met de maatschappelijke verschillen in Nederland en wilde ik graag iedereen helpen. Nu kan ik daadwerkelijk met mijn kennis en expertise een steentje bijdragen. Het voelt soms een beetje alsof ik van mijn hobby mijn werk aan het maken ben, en dat voelt goed!”

“Het voelt als weer een nieuwe uitdaging om bij een nieuw domein betrokken te zijn. Samen met een aantal andere trainees gaan we o.a. gemeenten ondersteunen bij het goed toepassen van nieuwe wet- & regelgeving, zoals de TONK en de Tozo.” 

Ze zeggen niet voor niets dat wij binnen complexe administraties puzzeltjes oplossen... dat deed ik binnen de salarisadministratie en doe ik straks nog steeds! 

De toekomst binnen de Quoratio Groep

“Bij Visma | Raet kon ik goed merken dat Zero Admin en robotisering een rol speelde. Mijn collega Rob grapte weleens: ‘Over een aantal jaar kan ik mooi ‘achterover zitten’ en hoef ik alleen nog maar de monitoren in de gaten te houden.’ Systeemkennis was tijdens die opdracht van groot belang. Als je eenmaal weet hoe je iets moet instellen, dan kun je een groot deel van de werkzaamheden gemakkelijk automatiseren. En dat is het nog maar het begin!”

“Begin 2020 startte ik met een nieuwe opdracht bij Coöperatie Cabo U.A. in Doetinchem, waar ik kennis mocht maken met het CAO primair-/ & secondair onderwijs en de personeelsadministratie. Aan het begin heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het digitaliseren van de personeelsdossiers. Daarnaast ondersteunde ik collega’s bij het verwerken van mutaties en hielp ik bij het verwerken van de vervangende leerkrachten, welke in het onderwijs regelmatig terugkeren.”

“Hoe mijn toekomst er uitziet? Ik weet nog niet waar ik over tien jaar zal staan. Wat wel zeker is, is dat ik nog genoeg doorgroeimogelijkheden zie binnen de Quoratio Groep. Ik hou graag mijn opties open en leer weer van iedere opdracht, zodat overal mijn toegevoegde waarde kan leveren!” 

Heb je de blogs van mijn collega’s al gelezen over welke impact wij maken met Zero Admin? 

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login