Sociaal domein & uitkeringen

Celine over haar Traineeship en doorgroeimogelijkheden binnen Quoratio

Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog! 

Ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers

Inmiddels bestaat de Quoratio Groep al twintig jaar. Celine: “Niet gek dus dat ik via-via in aanraking kwam met de Quoratio Groep. Vakgenoten spraken vol lof over de opleidingen en het Traineeship HR- & Salarisadministratie. Om een beter beeld te krijgen waar ik binnen de branche echt naartoe wilde groeien vond ik de mogelijkheid van werken en tegelijkertijd leren heel fijn. Door ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers kun je na het Traineeship-jaar een stevigere keuze maken binnen jouw loopbaan. Daarnaast vond ik het fijn om jonge collega’s om mij heen te hebben. Dat haalt bij mij direct het stoffige beeld weg dat ik bij administratief medewerkers heb.”

“In totaal heb ik drie opdrachten binnen de salarisadministratie gedaan. Mijn eerste opdracht was bij Visma|Raet. ’s Ochtends om negen uur begon ik rustig aan mijn dag met de mailbox en het ticketsysteem. Vervolgens ging ik aan de slag met het verwerken van mutaties. Dit ging bijvoorbeeld om kilometerregistraties controleren en verwerken, het aanmelden van nieuwe medewerkers of medewerkers uit dienst melden en administratief verwerken. Waar ik in mijn ochtend heel systematisch werkte, was ik in de middag vaak meer een vliegende keep. Ik ondersteunde dan bij (on)voorziene extra werkzaamheden of ging op onderzoek uit naar fouten in het systeem. Die afwisseling maakte het uitdagend.” 

Quoratio heeft mij erg geholpen met de nodige werkervaring, ik heb mezelf beter leren kennen, heb me in een sneltreinvaart kunnen ontwikkelen en ik ben megablij met de persoonlijke begeleiding vanuit HR.

De overstap naar het Sociaal Domein

“Op een gegeven moment miste ik het sociale aspect binnen de salarisadministratie. En ik wilde graag mijn administratieve kennis en soft skills meer combineren. Binnen de salarisadministratie staat uiteraard ook proces, mens en systeem centraal, maar binnen het Sociaal Domein en de Uitkeringsadministratie komt daar nog een extra dimensie bij. Daarom heb ik inmiddels de overstap gemaakt naar het Sociaal Domein. Als tiener was ik al gefascineerd met de maatschappelijke verschillen in Nederland en wilde ik graag iedereen helpen. Nu kan ik daadwerkelijk met mijn kennis en expertise een steentje bijdragen. Het voelt soms een beetje alsof ik van mijn hobby mijn werk aan het maken ben, en dat voelt goed!”

“Het voelt als weer een nieuwe uitdaging om bij een nieuw domein betrokken te zijn. Samen met een aantal andere trainees gaan we o.a. gemeenten ondersteunen bij het goed toepassen van nieuwe wet- & regelgeving, zoals de TONK en de Tozo.” 

Ze zeggen niet voor niets dat wij binnen complexe administraties puzzeltjes oplossen... dat deed ik binnen de salarisadministratie en doe ik straks nog steeds! 

De toekomst binnen de Quoratio Groep

“Bij Visma | Raet kon ik goed merken dat Zero Admin en robotisering een rol speelde. Mijn collega Rob grapte weleens: ‘Over een aantal jaar kan ik mooi ‘achterover zitten’ en hoef ik alleen nog maar de monitoren in de gaten te houden.’ Systeemkennis was tijdens die opdracht van groot belang. Als je eenmaal weet hoe je iets moet instellen, dan kun je een groot deel van de werkzaamheden gemakkelijk automatiseren. En dat is het nog maar het begin!”

“Begin 2020 startte ik met een nieuwe opdracht bij Coöperatie Cabo U.A. in Doetinchem, waar ik kennis mocht maken met het CAO primair-/ & secondair onderwijs en de personeelsadministratie. Aan het begin heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het digitaliseren van de personeelsdossiers. Daarnaast ondersteunde ik collega’s bij het verwerken van mutaties en hielp ik bij het verwerken van de vervangende leerkrachten, welke in het onderwijs regelmatig terugkeren.”

“Hoe mijn toekomst er uitziet? Ik weet nog niet waar ik over tien jaar zal staan. Wat wel zeker is, is dat ik nog genoeg doorgroeimogelijkheden zie binnen de Quoratio Groep. Ik hou graag mijn opties open en leer weer van iedere opdracht, zodat overal mijn toegevoegde waarde kan leveren!” 

Heb je de blogs van mijn collega’s al gelezen over welke impact wij maken met Zero Admin? 

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

De Quoratio Groep is op een missie. Inmiddels heb je Zero Admin wellicht al eens voorbij zien komen. Het is een wereld waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. En wie op een missie is, zorgt dat wer Zero Admin ook intern steeds meer omarmen. Practise what we preach! Sinds april 2020 voert de Backoffice - Salessupport elke maandag een weekcontrole uit op de geschreven uren van de voorgaande week. Eerder waren een aantal collega's hier wekelijks tijd aan kwijt. Erg tijdrovend en daarnaast ook niet de meest inspirerende klus, zoals je zult begrijpen! Daar brachten we verandering in.
Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken