Nieuws

Succes realiseren met je cv? Hier 3 tips!

 

Succes realiseren met je cv… we horen je denken: hoe moet deze eruit zien? Wat zet ik er wel en niet in? Hoe maak ik indruk maar laat ik toch ook mezelf zien? Oh, en heb ik in deze tijden nog wel echt een cv nodig? Geen stress! In deze blog helpen we jou op weg met 3 tips. Binnen no-time staat jouw cv als een huis en weet je ook nog eens die felbegeerde baan in de wacht te slepen.

Wees jezelf en wees eerlijk

We kunnen het niet mooier maken dan het is. Als jij op gesprek komt, willen we ook graag jou zien. Op onze beurt zijn we ook altijd transparant naar jou. Jezelf laten zien, hoe doe je dat dan? Je cv is een mooie combi van jou als persoon, je werkervaring en opleidingen. Maar besteedt ook voldoende aandacht aan de soft skills die je hebt. Geef aan waar je blij van wordt, waar je goed in bent en waar jij voor de organisatie van waarde kan zijn! Je moet maar zo denken: 'I’m not weird, I’m limited edition'.

Benadruk je sterke kanten, maar wees ook realistisch

Bij de vorige tip kwam dit al even naar voren. Misschien wel een van de belangrijkste tips om succes te realiseren met je cv is het benadrukken van je sterke kanten! Of je nu een open sollicitatie verstuurt of reageert op een vacature, de organisatie moet het gevoel krijgen dat hun uitdagingen bij jou in goede handen zijn. Benoem bijvoorbeeld een aantal projecten, de systemen waar je goed mee overweg kan en wellicht een aantal successen die je al gehaald hebt. Everyone has strenghts & weaknesses, the power is to show them both!

Deel je (financiële) ambitie!

Bij Quoratio geven we medewerkers de kans een tweejarig ontwikkeltraject te volgen, werken & leren noemen we dat. Voor ons is jouw ambitie dus nog belangrijker dan jouw verleden. Hoe ziet jouw droombaan eruit? Wat heb je hiervoor nodig? Wat zoek je in een werkgever en hoe wil je hierin gefaciliteerd worden? Bedenk dat dit geen ellenlang verhaal hoeft te zijn. Vaak spreekt een quote, foto of video ook genoeg tot de verbeelding. Ons rest eigenlijk nog maar een ding te zeggen: deel je ambitie! Big results require big ambitions.

"Een in onze ogen laatste gouden tip: val op! Heb je design skills? Laat ze dan zien! Heb je die
niet, vergeet dan niet dat LinkedIn jou onwijs goed helpt bij het visueel maken van je cv. En anders neem je contact op met een van onze Recruiters die voor je klaar staan."

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken