HR & Payroll

Hoe HR Process & Payroll Consultant Sonja terecht kwam bij Quoratio

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.

Opeens had ik er 650 collega’s bij... 

Sonja: "ik kreeg een paar maanden geleden bijna een hartverzakking... Ik had niemand verwacht thuis, maar opeens zat er een vriendin van mijn huisgenoot op de bank. Dat was Malique. Nu ook mijn collega bij Quoratio. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik echt goed in aanmerking kwam met de organisatie al was ik stiekem al een beetje verkocht door wat ik eerder gehoord had. Dit was mijn laatste ‘zetje’ dat ik nodig had". Wat me zo aanspreekt? "De eindeloze opleidingsmogelijkheden, werken in de consultancy. De gedrevenheid en positiviteit van collega’s. Het is een win-win situatie voor mij", aldus Sonja.  

We vroegen Malique waarom ze specifiek Sonja heeft aangedragen? "Ze had al ervaring binnen HR, maar wilde meer. Meer diversiteit, meer vakinhoud en meer collega’s om mee te sparren. Ook wilde ze blijven ontwikkelen, is ze eager en een gezelligheidsdier. Dus toen had ik alle ‘checkboxes’ in mijn hoofd al afgevinkt".

Sonja is superblij met haar frisse start en had er opeens 650 collega’s bij. Ze heeft, midden in de coronacrisis, haar sollicitatiegesprekken gevoerd, haar HR contactpersoon ontmoet, haar leaseauto opgehaald, ze is begonnen met een opleiding en staat te popelen om aan een nieuwe opdracht te beginnen.  

Starten als Consultant HR Process & Payroll  

"Ik startte dus midden in de coronacrisis. 1 juni 2020 kwam ik in dienst. Eerlijk is eerlijk, dat was best spannend. Ik had mijn contract opgezegd bij mijn vorige werkgever en ik had nog niet direct een opdracht, waardoor je start toch anders voelt dan normaal. Vooral mijn omgeving vond het maar spannend allemaal. Maar Johanna, mijn Professional Development Manager, belde mij een paar keer voor mijn start dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken. Dat gaf veel vertrouwen en daardoor heb ik mij zelf geen moment zorgen gemaakt.", zegt Sonja.  

Sonja heeft al veel ervaring binnen HR, zo weet Malique. "Ze gaf aan dat ze meer richting salarisadministratie wilde, nog meer de inhoud in en verschillende projecten wilde oppakken. Toen dacht ik: dat past perfect! Sonja gaf aan dat ze haar PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) nog niet bezat, maar we zijn een opleider dus ik dacht: ik draag haar alsnog aan. Als de persoonlijke klik er is, volgt de rest vanzelf.", vult ze aan.  

Tip van de dames bij het aandragen van een nieuwe collega  

Onze collega’s hebben doorzettingsvermogen en zijn nooit uitgeleerd. Quoratio staat nooit stil en wij dus ook niet! We zijn ook open en sociaal. We hebben niet echt een ‘vast typetje’. Wat heel goed is, want we hebben zoveel verschillende opdrachtgevers waar allemaal andere personen, inhoud en skills gevraagd worden.

Een tip? Je kan niet zomaar iedereen aandragen natuurlijk. Dat is een illusie. We geloven dat je zelf heel snel aanvoelt of iemand als persoon zou passen (skills & karakter) bij de organisatie. Kijk eens naar onze doelgroepen: we zoeken mensen met al ervaring in het vakgebied die soms schaars zijn, maar ook trainees vanuit diverse achtergronden. Als we allemaal eens om ons heenkijken en onze oren openhouden hebben we die nieuwe collega’s binnen no-time gevonden. Wees niet bang je trots vanuit je werk te delen met anderen. Je merkt vanzelf of iemand er net zo enthousiast van wordt als jij.  

Malique: "Ik heb haar in contact gebracht met Anneke, Recruitment Manager en toen ging het spreekwoordelijke balletje snel rollen. De aanbrengbonus – waarop Anneke me later attendeerde - die ik vervolgens kreeg is mooi meegenomen en heb ik een aantal leuke dingen van gekocht voor in mijn huis waar ik net een jaar woon. Voor mij ging het er met mijn recruitment marketing hartje meer om dat ik Sonja aan een leuke job heb geholpen en daarmee bijdraag aan de groeidoelstellingen van onze organisatie." 

We bieden volop opleidingsmogelijkheden binnen onze traineeships. Maar ook onze consultants blijven zich ontwikkelen. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de vacatures.  

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken