De springplank naar jouw professionele carrière

Een carrièreswitch. Er zijn altijd wel redenen om het niet te doen, maar er zijn nog veel meer redenen om het wel te doen! Zo weten ook jouw voorgangers. Onze collega's hebben een zeer diverse achtergrond. Van Assistent Filiaal Manager, Medewerker Klantenservice, Floor of Event Manager, Medewerker Horeca tot HR Assistent - ze maakten allemaal de switch naar het Traineeship van Quoratio.

De wereld van HR- & Salarisadministratie. Ga werken en leren en daarna direct een vaste baan bij een opdrachtgever die bij jou past! Hoe het traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? 

Solliciteer vandaag nog voor een betaalde traineeship bij Quoratio en professionaliseer jouw carrière. De eerste instroommomenten vinden plaats op: 2 augustus, 6 september en 4 oktober, 1 november en 6 december.

Bekijk vacature
Eerst even appen

Het traineeship

Ik ga hier graag over in gesprek

Het Traineeship van Quoratio - HR- & Salarisadministratie is speciaal ontwikkeld voor starters die klaar zijn voor een begin van hun carrière binnen de salarisadministratie. Wij leiden je op tot Salarisadministrateur van de toekomst met als doel een vaste baan bij jouw opdrachtgever. Je toekomst maak je nu! 
 
Werken op de afdeling Salarisadministratie is tegenwoordig veel meer dan het verwerken van mutaties. Natuurlijk begint het hier allemaal mee en leiden we je op vanaf de basis. Maar wij laten je ook graag zien wat het werk van een moderne Salarisadministrateur nog meer inhoudt! Wij geloven namelijk in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen.  

Wie gingen jou voor? 

“Het traineeship startte met mijn eerste opdracht bij VvAA op de afdeling PSA (personeels- en salarisadministratie) en de opleiding PDL. Ik kreeg direct te maken met een totaalpakket aan zorgverzekeringen in Nederland. Ook verzuim kwam aan bod, pensioenafdrachten, screening van nieuwe medewerkers, samenwerking met softwareleveranciers, en diverse mutaties verwerken en opstellen ter controle. Eigenlijk betreft het de salarisadministratie van A tot Z voor werkgevers binnen de zorgsector. Als Junior Salarisadministrateur had ik direct een brede ervaring en uitdaging. Na enige tijd ben ik bij dezelfde opdrachtgever overgestapt naar een ander team, waar meer uitzonderingen voorkomen op basis van de CAO en aparte verloning. Momenteel heb ik eigen klanten in beheer en geef ik ook advies over eventuele correcties.” - Casper was 9 jaar supermarktmanager en is nu Payroll expert

“Omdat ik geen afgeronde hbo-opleiding had, kon ik vaak niet terecht bij organisaties waar ik verder wilde leren. Bij Quoratio kreeg ik deze kans wel en dat bood me het toekomstperspectief dat ik zocht.” Voordat ze zelf met het traineeship startte, heeft ze ook enkele ervaringen van haar voorgangers gelezen op de website. Dat is ook de reden dat ze nu graag haar verhaal doet: om mensen een duidelijk beeld te geven van wat hen te wachten staat als ze kiezen voor dit traineeship. - Van werken in de horeca naar het Traineeship HR- & Salarisadministratie

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

 

 

“Theorie is niet helemaal mijn ding. Daarom was de stap naar Quoratio perfect voor mij. Ik kreeg namelijk theoretische handvatten die ik meteen veertig uur per week in de praktijk kon toepassen. Doordat ik tegelijk meewerkte in de praktijk vielen de kwartjes en begreep ik de opleidingsstof. Ik merkte dat ik snel groeide in het vakgebied. Dat is de kracht van Quoratio. Nu ben ik in dienst is bij opdrachtgever Visma-Raet. Contact met het ‘oude thuishonk’ is er ook nog zeker.'' - Benjamin, alumni traineeship HR- & Salarisadministratie 

Dit is iets voor jou

 • Je eerste serieuze stap naar een professionele carrière.
 • Direct een beter betaalde baan met meer toekomstkansen.
 • Geen afgeronde HBO opleiding vereist, wel een baan en carrière op HBO werk- en denkniveau.
 • Van Assistent Filiaal Manager, Medewerker Klantenservice, Floor of Event Manager, Medewerker Horeca tot HR Assistent - ze maakten allemaal de switch naar het Traineeship van Quoratio.
   

Impact? Die maak je zeker. Iedere medewerker in loondienst heeft recht op salaris. Maar hoe zit een loonstrook nu precies in elkaar? Je krijgt al gauw te maken met complexe berekeningen. Hier is niet alleen expertise voor nodig, maar ook kennis van processen en systemen. Ook leasebeleid, reorganisaties, fusies, selectie of onboarding-processen kunnen aan bod komen. 

Als HR- en Salarisadministrateur ben je altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er spelen. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en je beantwoordt vragen van medewerkers. Jij zorgt ervoor dat salarissen goed en op tijd uitbetaald worden! 

De Quoratio Groep, waar Quoratio onderdeel van is, heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses. 

Bekijk vacature
Geef me eerst meer info

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities.

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Basiskennis boekhouden
 • Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL)
 • Loonheffingen
 • Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid
 • Personeel, Organisatie & Communicatie
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder AFAS, Unit4, Raet, Loket, Nmbrs 
 • Excel
 • Soft skills
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Quoratio is dagelijks in gesprek met verschillende opdrachtgevers verspreid door het gehele land. Wij brengen samen met de opdrachtgever in kaart wat de vraag is en welke rol onze professionals daarin kunnen spelen. Waar nodig voeren we nog een Quickscan uit om zeker te zijn dat we de juiste doelstellingen voor ogen hebben en zodat de professionals weten naar welke solution we gezamenlijk werken. Wij zijn werkzaam binnen verschillende branches (overheid, zorg, onderwijs, zakelijke markt en accountancy) en binnen verschillende specialismes.

Nieuws & ervaringen

De overstap naar een nieuwe salarisadministratie die tegelijkertijd samenvalt met de uitval van personeel. Het zou een forse uitdaging zijn voor iedere organisatie. Voeg daar ook nog eens een groot aantal regelingen en uitzonderingen bij de salarisverwerking aan toe en het wordt duidelijk hoe hoog de nood was voor Promen. De organisatie, een samenwerkingsverband tussen zeven Zuid-Hollandse gemeenten, moest op korte termijn een oplossing vinden om de 1300 maandelijkse verloningen in goede banen te leiden. Quoratio HRPP werd in eerste instantie ingeschakeld om de administratie te laten doordraaien. Later hielp het bedrijf met de migratie naar AFAS en verzorgt nu met Quoratio BPO & Services zelfs de gehele salarisadministratie.
Ben je op zoek naar een carrièreswitch? Als professional binnen HR Process & Payroll (HRPP) maak je impact op de personeels- en salarisadministratie van onze opdrachtgevers. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al even op weg bent. We gingen erover in gesprek met accountmanager Jan Dirk Fokkema en trainee Mart Boersma. Ontdek dat werken bij HRPP meer is dan gewoon een baan. 
Dit jaar verwacht Vitens 250 nieuwe collega's. Voordat zij daadwerkelijk aan de slag kunnen, doorlopen zij een aanmeldproces. Samen met haar collega Koen Wesselink startte Milou Meys het traject Continu Verbeteren bij het HR Service Center. Het doel van het project? Bekijken hoe het aanmeldproces efficiënter kan.

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login