Traineeship KYC / CDD

Een bijdrage leveren aan het veilig houden van het financieel stelsel? Dat doe je als KYC analist! Je bent net afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan. Je wil je breed ontwikkelen binnen dit snel veranderende vakgebied door de benodigde kennis en ervaring op te doen. Je wil dit doen binnen een bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je altijd collega’s kan vinden om mee te sparren. Dit is het traineeship waar dit allemaal samenkomt. Waar wacht je nog op?  

Bekijk vacature

 

Traineeship KYC / CDD

Jouw traineeship

Als je wilt bijdragen aan een veilig financieel stelsel, heb je twee dingen nodig: specifieke vakkennis en volle overtuiging. Met dat eerste gaan we je helpen, het tweede breng je zelf mee. KYC is een werkveld waar je bewust voor kiest.

KYC staat voor Know Your Customer, ook wel bekend als Customer Due Diligence (CDD). Je bent verantwoordelijk voor het toetsen van (nieuwe) klanten van bijvoorbeeld banken en verzekeraars. Je onderzoekt hun geldstromen en screent deze klanten op een waaier aan risico’s; allemaal om criminele activiteiten aan het licht te brengen. Bedrijven willen en moeten immers weten met wie ze zakendoen en of ze geen risico lopen. Jouw analyses geven dat inzicht. Kortom, jij bent een belangrijke schakel in het bestrijden van witwassen, financiering van terrorisme en fraude.

Om snel aan de slag te gaan in een vakgebied dat volop in ontwikkeling is, geven we jou graag een echte kickstart. Je krijgt inhoudelijke financiële kennis, maar ook kennis van wet- en regelgeving, processen en IT. We geven je een uitdagende opleiding met zeer uiteenlopende opdrachten. Zo groeit jouw kennis en ervaring, en word je een KYC-professional die een echte bijdrage levert.

Tijdens het traineeship behaal je een erkend KYC/CDD-analisten certificaat; een stevige basis waarbij je helemaal klaar bent voor de toekomst. Als KYC-analist zie jij ook het belang van een situatie waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Daarom is Lean Six Sigma onderdeel van je traineeship. Dat begint bij de LEAN Orange Belt, en na het eerste jaar kan je ook nog de Green- en Black Belt behalen. We vullen dit aan met een aantal waardevolle cursussen zodat je goed beslagen ten ijs komt bij onze opdrachtgevers. Ook heb jij toegang tot onze online leeromgeving, de Quoratio Campus, met daarin verschillende e-learnings en seminars.

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, staat jouw persoonlijke ontwikkeling ook centraal. Dit doen we door middel van onze CONNECT-cyclus; een continu ontwikkel- en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke- en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.

Solliciteer direct
 

'‘Na tien jaar werkzaam geweest te zijn binnen een van de grootbanken, waarvan de laatste jaren binnen het KYC domein, heb ik de overstap gemaakt naar de Quoratio Groep. Ik voelde me direct thuis bij Quoratio. Er is veel aandacht voor jou als collega en jouw ontwikkeling. Je kan op alle fronten bijdragen aan de groei van het label Quoratio KYC en dat binnen dit ontzettend actuele en interessante vakgebied.'' - Glynis Haaken, Business Unit Director Quoratio KYC  

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe positioneer jij je richting een opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen de Quoratio Groep? Dat leer je bij Boost Your Capabilities, het unieke, door onszelf ontwikkelde leerprogramma. Je start het traineeship met meerdere collegas en als groep hebben jullie vanzelfsprekend veel onderling contact.

Daarnaast organiseren wij Meet, Educate & Inspire-sessies om ervaring en kennis te delen met alle collegas uit jouw vakgebied. Ook heb jij toegang tot je eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus, met daarin verschillende e-learnings, seminars en een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses.

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Ons traineeship legt de basis voor de rest van jouw carrière. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om verder te specialiseren en maak je de stap naar Consultant, een functie met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen.

We bieden je diverse loopbaanmogelijkheden aan waarbij je jezelf verder kan specialiseren binnen het KYC-vakgebied. Samen kijken we naar jouw ambities en wensen. Wij begeleiden en ondersteunen je vervolgens om die te verwezenlijken.

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en die van de Quoratio Groep. 
 • Vakkennis
 • Erkend CDD/KYC-opleiding
 • WFT Basis
 • LEAN Orange Belt 
 • Introductie Zero Admin
 • Masterclass Data & Analytics 
 • Masterclass Process Management 
 • Online leeromgeving Quoratio Campus

 

 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkeling
 • Coaching en begeleiding

Opdrachtgevers en projecten

Samen met onze opdrachtgevers werken we aan KYC-vraagstukken en tegelijk aan jouw ontwikkeling en groei. Je vervult diverse opdrachten bij financiële dienstverleners die moeten voldoen aan snel veranderende wet- en regelgeving. Dit kan gaan om (groot-)banken, maar ook kleinere financiële dienstverleners die te maken hebben met de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (de Wwft). We willen graag dat je gemotiveerd aan de slag bent en blijft, daarom stemmen we de opdrachten zoveel mogelijk af op jouw ambities. Het niveau van de opdrachten varieert afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Quoratio Groep is actief voor opdrachtgevers verspreid over heel Nederland. Onze samenwerkingen zijn altijd gericht op de lange termijn, wat de kwaliteit van onze dienstverlening alleen maar versterkt. Vanuit Quoratio Groep leggen wij een heldere aanpak en werkwijze van onze consultants vast, die nauw aansluiten bij duidelijke doelstellingen die we gezamenlijk met de opdrachtgever formuleren. Quoratio KYC volgt dezelfde werkwijze. We streven ernaar niet alleen de gestelde doelen te bereiken, maar gaan vaak nog een stap verder.

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login