Healthcare

Matthijs neemt je mee in zijn traineeship Zorgadministratie

De trainees bij Quoratio hebben zeer uiteenlopende studies gevolgd. Sommigen hebben al raakvlakken met zorgadministratie, maar mensen met studies als Creatieve Therapie, Geschiedenis en Communicatie kunnen ook prima bij ons terecht. Matthijs neemt je mee in zijn jaar als trainee.

Matthijs is in 2015 gestart met het Traineeship Zorgadministratie en is daarna aan de slag gegaan bij Reinier van Arkel waar hij op de frontoffice aan het werk ging. Inmiddels is hij Consultant geworden bij Quoratio en werkzaam bij GGNet in de functie van Zorgcontroller.

Ik ben geboren en getogen in Gorinchem en ben na mijn middelbare school gestart met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dat ik toen al interesse had in de zorg (Geestelijke Gezondheidszorg) was wel duidelijk. Hoewel ik er halverwege mijn studie achter kwam dat dit toch niet helemaal de richting was die ik op wilde, heb ik de studie toch afgerond met het idee om daarna een andere weg in te slaan.

Ik had en heb duidelijk affiniteit met de zorg.

Na mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een kans om iets nieuws te leren. Een traineeship was voor mij een logische keuze, omdat dit de kans was om mezelf te ontwikkelen en relevante praktijkervaring op te doen. Dit leek mij ideaal, omdat ik er dan ook meteen achter kon komen welke richting ik precies op wilde.

Nieuws & ervaringen van traineeships

De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 
Vanuit de Quoratio Groep zien we gemeenten regelmatig worstelen met de vraag naar jeugdzorg en de aanwezige bureaucratie. Er moet meer gedaan worden in minder tijd en veelal is er nog geen sprake van een vertrouwensrelatie met de gemeenten. Onze trainees en consultants worden regelmatig ingezet om registraties te corrigeren, achterstanden op toewijzingen weg te werken en in algemene zin de administratie te ontlasten. Dat kunnen collega’s vanuit onze business unit Sociaal Domein & Uitkeringen (Quoratio) zijn, of vanuit de unit Healthcare (Zorgon). En in sommige gevallen werken ze zelfs samen.
 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken