Traineeship Administratie Sociaal Domein

Wil jij de kans krijgen om je te ontwikkelen binnen de Overheid, maatschappelijk relevant bezig zijn en word jij ook nog is blij van het werken met cijfers, wet- en regelgeving, mensen en systemen? Dan is het Traineeship Administratie Sociaal Domein echt iets voor jou! Op deze pagina nemen wij je mee in ons Traineeship en wat je van ons kan verwachten. Klik op de vacature als je direct de vacaturetekst wilt lezen!

Bekijk vacature
Even appen

Het eerstvolgende instroommoment is 7 februari 2022 en de selectie is momenteel in volle gang. 

Het traineeship

Het Traineeship Administratie Sociaal Domein is ontwikkeld voor jou als jij je passie voor complexe administraties wil combineren met maatschappelijke betrokkenheid. Binnen de backoffice van het Sociaal Domein (denk hierbij aan de Participatiewet, WMO, Jeugdwet en de nieuwe Inburgeringswet) komen wet- en regelgeving, systemen en het werken met cijfers perfect samen. Samen met jou bouwen we zo aan de basis van het Sociaal Domein. Gemeenten en uitvoeringsorganisaties zijn dan ook blij met jouw komst en je komt te werken bij opdrachtgevers waar er aandacht is voor jou als persoon en je persoonlijke ontwikkeling.   

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

 

''Ik zocht een combinatie van sociale dienstverlening en administratieve werkzaamheden. Bij alles wat je doet houd je het belang van de individuele burger in het oog. Quoratio bood mij de kans om te werken en leren in het voor mij nog onbekende “Sociaal Domein & Uitkeringen”. Iedere gemeente heeft een eigen inrichting van het Sociaal Domein en dat maakt dat dit werk nooit “hetzelfde” zal zijn!''. - Jorine Bakker, Trainee Uitkeringsadministratie 

Road to Zero Admin  

Met onze kennis van processen en onze ervaring kijken we verder dan je opdracht. Wij helpen je daadwerkelijk om stappen te zetten als persoon en binnen je persoonlijke loopbaanpad. Onze aanpak is pragmatisch en erop gericht om impact te maken. Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het vakgebied. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Opleidingen 

Zo volg je de opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie, behaal jij het komende jaar je Lean Orange Belt en krijg je toegang tot de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses. We blijven het Traineeship met elkaar door ontwikkelen en gaan het opleidingsaanbod nog verder uitbreiden.  

Persoonlijke ontwikkeling 

Naast de inhoud gaan we jou natuurlijk in het proces van werken en leren begeleiden. Dit doet jouw persoonlijke Talent Manager. Er wordt gewerkt aan jouw persoonlijke groei. Zo volg ons persoonlijk ontwikkelprogramma Boost Your Capabilities. In deze trainingen leer je een persoonlijke en professionele houding aan te nemen en verder te ontwikkelen. Zo ontwikkel je je niet alleen als expert, maar juist ook als persoon. Je staat dus nooit stil!  

Wat wij doen voor opdrachtgevers 

 

''Sinds kort volg ik het Traineeship Uitkeringsadministratie. De combinatie van werken met cijfers en het helpen van de medemens past bij mij. Dat wist ik direct! De Participatiewet is niet zomaar een wetboek met regeltjes. Het is een stabiele basis voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die ruimte openlaat voor maatwerk. Ieder persoon is uniek, heeft een unieke situatie en wij kijken naar het individu.'' - Manuël Passchier, Trainee Uitkeringsadministratie 

Wie jij bent

Als Young Professional in het Sociaal Domein ben je nauwkeurig en wil jij je cijfermatige vaardigheden graag inzitten voor je medemens. Je bent analytisch sterk en in staat om steeds weer de afweging te maken tussen iemands persoonlijke situatie en de geldende wet- en regelgeving. Je bent gemotiveerd het verschil te maken en steeds te kijken hoe het slimmer kan. Samen met jouw collega's ben jij verantwoordelijk voor de financiële en administratieve afhandeling van sociale voorzieningen. Jij zorgt ervoor dat mensen de ondersteuning krijgen waar zij recht op hebben.  

Ben jij er klaar voor om je carrière een boost te geven? En wil jij samen met ons ook maatschappelijk impact maken? Maak dan het verschil en solliciteer direct!  

Naar vacature

 

''Impact maken op sociale administratie is wat wij doen. De uitkeringsadministratie is niet zwart-wit. Het is dynamisch en uitdagend. Tijdens het traineeship blijf je je verdiepen in wat er in de maatschappij speelt. Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen het Sociaal Domein.'' - Jacqueline Shanks, Trainee Uitkeringsadministratie 

Doorgroeimogelijkheden

Met dit traineeship leg je de basis voor de rest van je carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een vervolgfunctie binnen het Sociaal Domein met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Dat doe je bij Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Samen met jouw Talent Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. 

Trainee
Junior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Medewerker Uitkeringsadministratie  
 • Consulent BBZ/Tozo/TONK 

 • Administratief medewerker WMO 

 • Administratief medewerker Jeugdwet 

 • Projectmedewerker 

 • Zaakbeoordelaar 

Mogelijke functies Junior Consultant
 • Vakspecialist Uitkeringsadministratie
 • Functioneel Beheerder Sociaal Domein 

 • Data-Analist Sociaal Domein 

 • Kwaliteitsmedewerker 

 • Junior Projectleider 

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Financiële situatie en loonstroken 
 • Startmodule Participatiewet 
 • TONK/TOZO training
 • Rechtsbijstand 
 • Bijstandsnormen 
 • Belastingen  
 • Online leeromgeving Quoratio Campus (waaronder AVG, digitale veiligheid, bestuurlijk proces bij gemeenten en wendbaarheid in het Sociaal Domein) 
 • Systeemkennis
 • Excel basis 
 • Excel gevorderd 
 • Soft skills
 • Boost Your Capabilities
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Nieuws & ervaringen

Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken