Traineeship Consultant Zorg Applicaties

De spil tussen de zorg en systemen? Het Traineeship Consultant Zorg Applicaties is speciaal ontwikkeld voor mensen met een hbo/wo werk- en denkniveau die snel willen doorgroeien tot functioneel applicatiebeheerder in de zorg. Wij ontwikkelen je tot een professional die toekomstproof is en door kan groeien in de breedte of in de diepte als implementatie consultant, coördinator/teamleider functioneel beheer, functioneel beheer specialist of projectleider.

Heb je nu een vraag? We staan direct klaar om hem te beantwoorden.

Bekijk vacature
Of stel je vraag via WhatsApp

Het traineeship

Binnen het Traineeship Consultant Zorg Applicaties volg je wekelijks lessen van ervaren consultants op het gebied van functioneel beheer, aangevuld met een aantal waardevolle cursussen, zoals Management in de zorg, BISL, ECD kennis en gebruikerstrainingen bij softwareleveranciers. Gedurende het traineeship ga jij je steeds meer verdiepen in de materie van Junior Functioneel Applicatiebeheerder om daar vervolgens ook in door te stromen.

Wij begeven ons in een wereld van administratieve processen. Processen bij opdrachtgevers die continu efficiënter ingericht kunnen worden. Daarom volg je bij ons Lean Six Sigma trainingen, beginnend bij de LEAN Orange Belt om vervolgens na het traineeship een Green - en Black Belt te kunnen behalen.  

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een Profesisonal Development Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleid de Professional Development Manager jou hierin door middel van onze CONNECT cyclus; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke - en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Solliciteer direct

Wij geloven erin dat je je toekomst nu maakt. Wij hebben een eigen ontwikkeld programma gericht op jouw soft skill ontwikkeling: Boost your Capabilities in samenwerking met Breaking Habits. Denk hierbij aan ontwikkeling van consultancy vaardigheden, hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen Zorgon en de Quoratio Groep.  

Je start het opleidingsprogramma met meerdere startende consultants, weliswaar heb je ook veel contact met ervaren consultants, zo werken wij met een buddy systeem en organiseren wij Meet, Educate & Inspire meetings met alle consultants uit jouw vakgebied. Ook heb jij toegang tot je een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding en een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke ontwikkel interesses. 

In korte tijd groei je door en pak je opdrachten op binnen de ziekenhuizen, de VVT, GGZ en/of de gehandicaptenzorg. Je bent de verbindende factor tussen de zorgprofessionals en het ECD/EPD. Opdrachten kunnen zeer uitlopend zijn, maar zijn altijd in lijn met jouw ambitie. Je begint weliswaar bij de basis, maar dit leidt tot uitdagende klussen. Het ondersteunen, beheren, en de vraagbaak zijn voor zorgprofessionals en zorgadministratie. Tot aan verbeteringen doorvoeren en gebruikers opleiden in het ECD. Veel afwisseling dus!

Bekijk meer ervaringen

“Een evenement van de Quoratio Groep is een kans om je netwerk op een laagdrempelige manier uit te breiden. Dat is niet alleen leuk en leerzaam, ook voor de toekomst kan het waardevol zijn. Ik werk als Healthcare Consultant bij Zorgon en ook bij de Quoratio Groep.'' - Tim, Healthcare Consultant

Start jij jouw carrière in de zorg? 

Het traineeship Consultant Zorg Applicaties is speciaal ontwikkeld voor mensen met een Hbo/wo werk- en denkniveau, die al een duidelijk carrièrepad voor ogen hebben en snel willen doorgroeien tot consultant binnen de zorg. Wij geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Hoe wij de route Zero Admin bewandelen? We werken vanuit onze passie; mensen en bedrijven laten zien waar verandering mogelijk is en dan ook direct met die verandering aan de slag gaan. Dit doen we door middel van onze kunde, oftewel onze inzichten op het gebied van zorgadministratieve vakkennis.  

Je hebt een flinke achterban aan ervaren consultants achter je staan. Na het afronden van je traineeship heb je een zeer gedegen basis en kun je vanuit deze basis meepraten met specialisten. Maar belangrijker: je kijkt vooral verder dan je neus lang is en maakt echt impact door middel van procesoptimalisatie. Ga je voor de lange termijn? Ontdek dan de mogelijkheden! 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Wij ontwikkelen je tot een professional die toekomstproof is en door kan groeien in de breedte of in de diepte als implementatie consultant, coördinator/teamleider functioneel beheer, functioneel beheer specialist of projectleider. Samen met je Professional Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. Je stroomt na het traineeship direct door in een consultancy functie binnen Zorgon.
Trainee Consultant Zorg Applicaties
Junior Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Junior Projectmedewerker (Functioneel Beheer)
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Junior Functioneel Beheerder
Mogelijke functies Medior Consultant
 • Functioneel Beheerder
 • Implementatie Consultant
Mogelijke functies Senior Consultant
 • Coördinator/teamleider Functioneel Beheer
 • Functioeel Beheer Specialist
 • Senior Projectleider

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij Zorgon. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Masterclasse Data & Analytics
 • Masterclass Process Management 
 • Management in de Zorg
 • LEAN Orange Belt
 • BISL
 • Functioneel Applicatiebeheer & Risicomanagement
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
   
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systeemtrainingen vanuit onze softwareleveranciers

 

 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkeling
 • Consultancy skills 

Opdrachtgevers en projecten

Werken bij top-opdrachtgevers zoals het Erasmus MC, Catharina ziekenhuis, Arkin, Philadelphia? Maar ook het Isala Ziekenhuis of zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Achmea en CZ? Samen met jou kijken we welke organisatie bij jou past en waar je de eerste werkervaring binnen het vakgebied gaat opdoen. 

Nieuws & ervaringen

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!
Nieuws & ervaringen

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken