Traineeship Uitkeringsadministratie

Jij bent de uitkeringsadministrateur van de toekomst. Met het Traineeship Uitkeringsadministratie, een speciaal opleidingstraject, leiden we je op tot talentvol specialist. Je hebt affiniteit met administratie, systemen en processen. Je komt te werken binnen het nieuwe domein van de Quoratio Groep – Sociaal Domein & Uitkeringen. Hoe het traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? Lees mee!

Ben jij per direct beschikbaar? Solliciteer dan en we nodigen je uit voor een van onze online sollicitatie events. Deze vinden plaats iedere week op dinsdag en donderdag tussen 16:00 en 19:00 uur. Het eerstvolgende instroommoment eind maart.    

Bekijk vacature

Het traineeship

Het traineeship Uitkeringsadministratie is ontwikkeld voor starters die klaar zijn voor het begin van hun carrière en een baan willen met maatschappelijke betrokkenheid. We garanderen je, dat is zeker het geval! Gemeenten en uitkeringsinstanties zijn blij met jouw komst. Je weet straks namelijk alles van de nieuwste wet- & regelgeving op het gebied van de Uitkeringsadministratie (Participatiewet, BBZ, IOAW, IOAZ) en zorg je voor een goede en rechtmatige uitvoering van de o.a. de Tozo, TVL en de TONK. 

 

''Ik zocht een combinatie van sociale dienstverlening en administratieve werkzaamheden. Bij alles wat je doet houd je het belang van de individuele burger in het oog. Quoratio bood mij de kans om te werken en leren in het voor mij nog onbekende “Sociaal Domein & Uitkeringen”. Iedere gemeente heeft een eigen inrichting van het Sociaal Domein en dat maakt dat dit werk nooit “hetzelfde” zal zijn!''. - Jorine Bakker, Trainee Uitkeringsadministratie 

De TONK-regeling wordt momenteel nog omgezet in beleid door gemeenten. Ook de Tozo afdeling is een zelfstandige afdeling binnen de gemeente die zich fulltime bezighoudt met uitvoering van de Tozo-regeling. Je werkzaamheden kunnen zeer divers zijn. Dit gaat om administratieve werkzaamheden bij het invoeren en checken van gegevens in TONK en Tozo klantendossiers. Zeker in deze tijden van Corona en nieuwe wet- & regelgeving hoef jij je geen dag te vervelen en leer je elke dag bij!  

Met onze kennis van processen en onze gedeelde ervaring zijn we in staat om verder te kijken dan de opdracht alleen. Onze aanpak is pragmatisch en erop gericht om impact te maken. Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Wat wij doen voor opdrachtgevers 

 

''Sinds kort volg ik het Traineeship Uitkeringsadministratie. De combinatie van werken met cijfers en het helpen van de medemens past bij mij. Dat wist ik direct! De Participatiewet is niet zomaar een wetboek met regeltjes. Het is een stabiele basis voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die ruimte openlaat voor maatwerk. Ieder persoon is uniek, heeft een unieke situatie en wij kijken naar het individu.'' - Manuël Passchier, Trainee Uitkeringsadministratie 

Als Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie ben je nauwkeurig en wil jij je cijfermatige vaardigheden graag inzitten voor je medemens. Samen met jouw collega's ben jij verantwoordelijk voor de financiële en administratieve afhandeling van voorzieningen in het Sociaal Domein. Denk aan afdelingen zoals de schuldhulpverlening, WMO of werk en inkomen. Het sociale domein is bij iedere gemeente anders ingericht. Hierdoor zal de taakomschrijving bij iedere werkplek anders zijn. Programma’s waar je onder andere mee gaat werken zijn: office 365, Suwinet en het BRP (basisregistratie personen).  

Een impactvolle baan met maatschappelijke betrokkenheid zit dus wel snor. Loonstroken kennen binnenkort geen geheimen meer voor jou en ook weet je precies wanneer iemand wel/geen recht heeft op rechtsbijstand en welke belastingen er om de hoek komen kijken voor burger en gemeente.  

''Impact maken op sociale administratie is wat wij doen. De uitkeringsadministratie is niet zwart-wit. Het is dynamisch en uitdagend. Tijdens het traineeship blijf je je verdiepen in wat er in de maatschappij speelt. Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen het Sociaal Domein.'' - Jacqueline Shanks, Trainee Uitkeringsadministratie 

Impact maken op sociale administratie. De Quoratio Groep, waar Quoratio – Sociaal Domein & Uitkeringen onderdeel van is, heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses. 

Bekijk vacature

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Financiële situatie en loonstroken 
 • Startmodule Participatiewet 
 • TONK/TOZO training
 • Rechtsbijstand 
 • Bijstandsnormen 
 • Belastingen  
 • Online leeromgeving Quoratio Campus (waaronder AVG, digitale veiligheid, bestuurlijk proces bij gemeenten en wendbaarheid in het Sociaal Domein) 
 • Systeemkennis
 • Excel basis 
 • Excel gevorderd 
 • Soft skills
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Nieuws & ervaringen

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken