Traineeship Uitkeringsadministratie

Wil jij het verschil maken voor burgers? Met het Traineeship Uitkeringsadministratie, een speciaal opleidingstraject, leiden we je op tot talentvol specialist in de uitkeringsadministratie. Je hebt affiniteit met administratie, systemen en processen. Daarnaast word je onderdeel van een Start-up binnen een grotere organisatie (550 collega’s) met de ervaring om jouw daadwerkelijk verder te helpen in je carrière. Quoratio – Sociaal Domein & Uitkeringen. Hoe het traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? Lees mee!

Bekijk vacature

Het eerstvolgende instroommoment vindt plaats begin september, 6 oktober & 1 november. De selectieronde hiervoor is nu in volle gang. 

Het traineeship

Het traineeship Uitkeringsadministratie is ontwikkeld voor jou als jij je passie voor complexe administraties wil combineren met maatschappelijke betrokkenheid. Binnen het uitkeringsvak komen wet- en regelgeving, systemen en het werken met cijfers perfect samen. Gemeenten en uitkeringsinstanties zijn dan ook blij met jouw komst. Je komt te werken bij leuke mensgerichte organisaties die ook oog hebben voor jouw ontwikkeling. Je weet straks alles van de nieuwste wet- & regelgeving op het gebied van de Uitkeringsadministratie (Participatiewet, BBZ, IOAW, IOAZ) en zorg je voor een goede en rechtmatige uitvoering van de Tozo of de TONK. 

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

 

''Ik zocht een combinatie van sociale dienstverlening en administratieve werkzaamheden. Bij alles wat je doet houd je het belang van de individuele burger in het oog. Quoratio bood mij de kans om te werken en leren in het voor mij nog onbekende “Sociaal Domein & Uitkeringen”. Iedere gemeente heeft een eigen inrichting van het Sociaal Domein en dat maakt dat dit werk nooit “hetzelfde” zal zijn!''. - Jorine Bakker, Trainee Uitkeringsadministratie 

Met onze kennis van processen en onze ervaring kijken we verder dan je opdracht. Wij helpen je daadwerkelijk om stappen te zetten als persoon en binnen je persoonlijke loopbaanpad. Onze aanpak is pragmatisch en erop gericht om impact te maken. Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het vakgebied. Een wereld die wij Zero Admin noemen. Zo volg je de opleiding tot Finaniceel Medewerker Uiterkingsadministratie, behaal jij het komende jaar je Lean Yellow Belt en krijg je toegang tot de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses.  

Naast de inhoud gaan we jouw natuurlijk in het proces van werken en leren begeleiden. Dit doet een Talent Development Manager. Er wordt gewerkt aan jouw persoonlijke groei, zo krijg je trainingen als Boost Your Capabilities. In deze trainingen leer je een persoonlijke en professionele houding aan te nemen en verder te ontwikkelen. Zo ontwikkel je je niet alleen als expert, maar juist ook als persoon. Je staat dus nooit stil!

Wat wij doen voor opdrachtgevers 

 

''Sinds kort volg ik het Traineeship Uitkeringsadministratie. De combinatie van werken met cijfers en het helpen van de medemens past bij mij. Dat wist ik direct! De Participatiewet is niet zomaar een wetboek met regeltjes. Het is een stabiele basis voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die ruimte openlaat voor maatwerk. Ieder persoon is uniek, heeft een unieke situatie en wij kijken naar het individu.'' - Manuël Passchier, Trainee Uitkeringsadministratie 

Als Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie ben je nauwkeurig en wil jij je cijfermatige vaardigheden graag inzitten voor je medemens.Zet jij graag je analytische skills in en maak jij de juiste afweging tussen iemands persoonlijke situatie en de wet- en regelgeving? Samen met jouw collega's ben jij verantwoordelijk voor de financiële en administratieve afhandeling van sociale voorzieningen. Jij zorgt ervoor dat mensen de inkomensondersteuning krijgen waar zij recht op hebben. Programma’s waar je onder andere mee gaat werken zijn: office 365, Suwinet en het BRP (basisregistratie personen).  

 

''Impact maken op sociale administratie is wat wij doen. De uitkeringsadministratie is niet zwart-wit. Het is dynamisch en uitdagend. Tijdens het traineeship blijf je je verdiepen in wat er in de maatschappij speelt. Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen het Sociaal Domein.'' - Jacqueline Shanks, Trainee Uitkeringsadministratie 

Ben jij er klaar voor om je carrière een boost te geven? Maatschappelijk betrokken te zijn? Maak het verschil, en solliciteer direct! 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Ons traineeship legt de basis voor de rest van jouw carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een functie binnen het Sociaal Domein met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Dat doe je bij Quoratio. Samen met jouw Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Trainee
Junior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Medewerker Uitkeringsadministratie 
 • Projectmedewerker
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Vakspecialist Uitkeringsadministratie
 • Functioneel Beheerder Sociaal Domein
 • Inkomensconsulent
 • Kwaliteitsmedewerker 

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Financiële situatie en loonstroken 
 • Startmodule Participatiewet 
 • TONK/TOZO training
 • Rechtsbijstand 
 • Bijstandsnormen 
 • Belastingen  
 • Online leeromgeving Quoratio Campus (waaronder AVG, digitale veiligheid, bestuurlijk proces bij gemeenten en wendbaarheid in het Sociaal Domein) 
 • Systeemkennis
 • Excel basis 
 • Excel gevorderd 
 • Soft skills
 • Boost Your Capabilities
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Nieuws & ervaringen

Een aantal jaar geleden begon Celine Bruijsten-Versteeg als Salarisadministrateur bij een accountantskantoor. Toch lag haar passie meer bij administratie. “Ik zocht naar een werkgever waar ik werken en leren kon combineren, meer verdieping en ik wilde werken met een club jonge collega’s. Dat vond ik bij de Quoratio Groep! Nu, drie jaar later, maak ik de overstap van HR- & Salarisadministratie naar de Uitkeringsadministratie.” Benieuwd naar haar drive om te werken binnen het Sociaal Domein? Lees het in dit blog!
Je vindt via Indeed een traineeship waar werken en leren, cijfermatig werk en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. En dan denk je: dit staat op mijn lijf geschreven. Ik solliciteer! Meral Begkoz is een van onze nieuwe trainees binnen Quoratio Sociaal Domein & Uitkeringen. Binnen een week kon ze al van start!

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken