Traineeship HR- & Salarisadministratie

Wil je weten hoe de wereld van arbeid en beloning eruit ziet? En wil jij de schakel zijn tussen HR- en de Salarisadministratie? De Salarisadministrateur van de toekomst denkt mee met procesoptimalisatie en geeft positief kritische feedback binnen organisaties. Ga werken en leren en daarna direct een vaste baan bij een opdrachtgever die bij jou past! Hoe het traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? 

De eerste instroommomenten vinden plaats op: 4 oktober, 1 november en 6 december. 

Bekijk vacature
Eerst even appen

Het traineeship

Het traineeship HR- & Salarisadministratie is speciaal ontwikkeld voor starters die klaar zijn voor een begin van hun carrière binnen de salarisadministratie. Wij leiden je op tot Salarisadministrateur van de toekomst met als doel een vaste baan bij jouw opdrachtgever.  
 
Werken op de afdeling Salarisadministratie is tegenwoordig veel meer dan het verwerken van mutaties. Natuurlijk begint het hier allemaal mee en leiden we je op vanaf de basis. Maar wij laten je ook graag zien wat het werk van een moderne Salarisadministrateur nog meer inhoudt! Wij geloven namelijk in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen.  

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

 

“Theorie is niet helemaal mijn ding. Daarom was de stap naar Quoratio perfect voor mij. Ik kreeg namelijk theoretische handvatten die ik meteen veertig uur per week in de praktijk kon toepassen. Doordat ik tegelijk meewerkte in de praktijk vielen de kwartjes en begreep ik de opleidingsstof. Ik merkte dat ik snel groeide in het vakgebied. Dat is de kracht van Quoratio. Nu ben ik in dienst is bij opdrachtgever Visma-Raet. Contact met het ‘oude thuishonk’ is er ook nog zeker.'' - Benjamin, alumni traineeship HR- & Salarisadministratie 

Impact? Die maak je zeker. Iedere medewerker in loondienst heeft recht op salaris. Maar hoe zit een loonstrook nu precies in elkaar? Je krijgt al gauw te maken met complexe berekeningen. Hier is niet alleen expertise voor nodig, maar ook kennis van processen en systemen. Ook leasebeleid, reorganisaties, fusies, selectie of onboarding-processen kunnen aan bod komen. 

Als HR- en Salarisadministrateur ben je altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er spelen. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens en je beantwoordt vragen van medewerkers. Jij zorgt ervoor dat salarissen goed en op tijd uitbetaald worden! 

De Quoratio Groep, waar Quoratio onderdeel van is, heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses. 

Bekijk vacature

''Een carrièreswitch is soms moeilijk. Een traineeship is een mooie stap om een andere baan te krijgen en ook nog eentje binnen de wereld van arbeid en beloning!'' - Anisa, Trainee HR- & Salarisadministratie

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities.

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Basiskennis boekhouden
 • Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL)
 • Loonheffingen
 • Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid
 • Personeel, Organisatie & Communicatie
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder AFAS, Unit4, Raet, Loket, Nmbrs 
 • Excel
 • Soft skills
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Quoratio is dagelijks in gesprek met verschillende opdrachtgevers verspreid door het gehele land. Wij brengen samen met de opdrachtgever in kaart wat de vraag is en welke rol onze professionals daarin kunnen spelen. Waar nodig voeren we nog een Quickscan uit om zeker te zijn dat we de juiste doelstellingen voor ogen hebben en zodat de professionals weten naar welke solution we gezamenlijk werken. Wij zijn werkzaam binnen verschillende branches (overheid, zorg, onderwijs, zakelijke markt en accountancy) en binnen verschillende specialismes.

Nieuws & ervaringen

Ze werkten in een bioscoop, in de retail, in de horeca, als supermarktmanager en ze gingen allemaal voor een carrièreswitch. Omdat ze meer wilden. Omdat ze zich wilden ontwikkelen. Deze zes grepen hun kans en startten als trainee HR & Salarisadministratie bij de Quoratio Groep. Dit zijn hun verhalen.
We stellen je graag voor aan Maxime van Marlen, Consultant HR Process & Payroll bij Quoratio. Ze is ooit begonnen met het traineeship HR- & Salarisadministratie, vijf jaar later is ze weer terug bij ons als gecertificeerd AFAS Expert. Maxime deelt haar verhaal!
Vijf jaar in dienst bij je werkgever. Onder millennials steeds vaker een zeldzaamheid. Maar niet bij de Quoratio Groep. Afgelopen vijf maanden waren het vijf HR Process & Payroll-collega’s die het zogezegd ‘overkwam’. Michiel: “Omdat je in de detachering wisselt van opdrachtgever is mijn baan bij de Quoratio Groep ook super afwisselend. In iedere opdracht die ik heb gehad, vond ik andere hoogtepunten en uitdagingen. Het voelt dus helemaal nog niet alsof ik al vijf jaar bij hetzelfde bedrijf in dienst ben.” Martijn van Schie en Michiel Faasse nemen je mee in hun vijfjarige loopbaan.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken