Junior Payroll & HR Specialist

Wil jij weten hoe de wereld van Payroll eruit ziet? Tijdens het traineeship ga je werken en leren tegelijk. We leggen je graag uit hoe dit precies werkt. Heb je na het lezen van deze vacaturetekst nog vragen? Stel ze gerust aan Romy via 06 26 21 60 81of recruitmentpayroll@quoratiogroep.nl. 

Bekijk vacature
Eerst even appen

Wat houdt het traineeship in?

Zie het als werken en leren op hbo-niveau. Bij een opdrachtgever ga je direct aan de slag om werkervaring op te doen. Tegelijkertijd volg je bij ons een erkende opleiding die jou het diploma geeft waar je heel je leven iets aan hebt. Tijdens het traineeship verdiep je jezelf steeds verder in het Payroll vakgebied en je leert hoe de wereld van arbeid en beloning eruit ziet. Je wordt de schakel tussen HR en Payroll of je komt te werken binnen de accountancy. Ook geef jij waardevol advies aan één van onze toffe opdrachtgevers waar je komt te werken na één jaar ook in dienst treedt.

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

 

Ik wilde graag een carrièreswitch richting Payroll maken en hierbij kwam Quoratio op mijn pad. Zij bieden de mogelijkheid aan om een traineeship te volgen en daarbij praktijkervaring op te doen bij één van hun klanten. Dit is een unieke kans, omdat er voor mij deuren zijn geopend die anders gesloten waren gebleven. '' - Wesley, Junior Payroll & HR Specialist 

En wat doe je precies als Payroll Specialist?

Als Junior Payroll Specialist ben je altijd op de hoogte van wet- en regelgeving en weet je precies welke loonbelastingen en afdrachten er relevant zijn. Je verzamelt, verwerkt en controleert gegevens. Daarnaast beantwoord je vragen van jouw collega’s of klanten. Jij zorgt ervoor dat salarissen goed en op tijd worden uitbetaald. De Payroll Specialist van de toekomst denkt mee over procesoptimalisatie, automatisering en geeft positief kritische feedback binnen organisaties. Uiteindelijk word je een onmisbare schakel binnen de organisatie.

Je krijgt de kans om te werken bij een bedrijf uit één van de volgende sectoren: Overheid / Accountancy / Zorg en Onderwijs / Zakelijke Markt. Deze zijn gevestigd door het hele land. Zodra je bij ons start, gaan wij op zoek naar een leuke opdrachtgever bij jou in de buurt. We kijken samen met jou wat het beste bij je past en waar jij jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Naast je opdracht van 40 uur, volg je de PDL-opleiding en ga je samen met je People Manager aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Wij leiden jou in één jaar op tot Payroll Specialist waarna jij vervolgens bij de opdrachtgever in dienst treedt. Een traineeship bij Quoratio staat dus volop in het teken van jouw ontwikkeling!

Bekijk vacature

''Vaak blijf je hangen in het “oude vertrouwde”. Dankzij het traineeship van Quoratio is het makkelijker om jezelf om te scholen en alles te leren over de wereld van arbeid en beloning. Ook kun je de theorie direct toepassen in de praktijk, hierdoor leer je veel sneller. Ik vind dat Quoratio de ideale manier heeft gevonden voor iedereen die zich wil ontwikkelen, maar het niet ziet zitten om weer fulltime in de schoolbanken te zitten.'' - Lisette, Junior Payroll & HR Specialist

Wat krijg ik ervoor terug?

LEKKER SALARIS: Je krijgt een lekker startsalaris van € 2.250,- bruto per maand;

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN: Toffe opdrachtgevers en je krijgt van ons een opleiding t.w.v. € 5.000,-;

VLIEGENDE START VAN JE CARRIÈRE: Specialist worden in dit vakgebied en tegelijk werken bij één van onze opdrachtgevers;

DIRECT EEN JAARCONTRACT: Daarna ga je direct in dienst bij één van onze opdrachtgevers waar jij je thuis voelt;

PARTY TIME: Samen met jou vieren we de leukste feestjes!

Bekijk vacature

En wie zoeken jullie?

We zijn opzoek naar iemand die:

 • Een havo, vwo of mbo niveau 4 diploma heeft;
 • Goed met cijfers is, analytisch is ingesteld en nauwkeurig werkt;
 • De Nederlandse taal voldoende beheerst;
 • Maar misschien nog het belangrijkste: wij zijn op zoek naar iemand de er zin in heeft, JIJ DUS!

Bekijk vacature

Dit zijn wij: Quoratio

Een fijne groep collega’s met een open en informele cultuur waar jij je snel thuis voelt! We helpen elkaar waar nodig, stimuleren elkaar om het beste uit jezelf te halen en vieren samen successen.

In 2023 start het traineeship op de volgende data: 7 februari, 6 maart, 4 april, 5 juni, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 4 december.

 

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities.

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Basiskennis boekhouden
 • Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL)
 • Loonheffingen
 • Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid
 • Personeel, Organisatie & Communicatie
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder AFAS, Unit4, Raet, Loket, Nmbrs 
 • Excel
 • Soft skills
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Quoratio is dagelijks in gesprek met verschillende opdrachtgevers verspreid door het gehele land. Wij brengen samen met de opdrachtgever in kaart wat de vraag is en welke rol onze professionals daarin kunnen spelen. Waar nodig voeren we nog een Quickscan uit om zeker te zijn dat we de juiste doelstellingen voor ogen hebben en zodat de professionals weten naar welke solution we gezamenlijk werken. Wij zijn werkzaam binnen verschillende branches (overheid, zorg, onderwijs, zakelijke markt en accountancy) en binnen verschillende specialismes.

Nieuws & ervaringen

De overstap naar een nieuwe salarisadministratie die tegelijkertijd samenvalt met de uitval van personeel. Het zou een forse uitdaging zijn voor iedere organisatie. Voeg daar ook nog eens een groot aantal regelingen en uitzonderingen bij de salarisverwerking aan toe en het wordt duidelijk hoe hoog de nood was voor Promen. De organisatie, een samenwerkingsverband tussen zeven Zuid-Hollandse gemeenten, moest op korte termijn een oplossing vinden om de 1300 maandelijkse verloningen in goede banen te leiden. Quoratio HRPP werd in eerste instantie ingeschakeld om de administratie te laten doordraaien. Later hielp het bedrijf met de migratie naar AFAS en verzorgt nu met Quoratio BPO & Services zelfs de gehele salarisadministratie.
Ben je op zoek naar een carrièreswitch? Als professional binnen HR Process & Payroll (HRPP) maak je impact op de personeels- en salarisadministratie van onze opdrachtgevers. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al even op weg bent. We gingen erover in gesprek met accountmanager Jan Dirk Fokkema en trainee Mart Boersma. Ontdek dat werken bij HRPP meer is dan gewoon een baan. 
Dit jaar verwacht Vitens 250 nieuwe collega's. Voordat zij daadwerkelijk aan de slag kunnen, doorlopen zij een aanmeldproces. Samen met haar collega Koen Wesselink startte Milou Meys het traject Continu Verbeteren bij het HR Service Center. Het doel van het project? Bekijken hoe het aanmeldproces efficiënter kan.

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken