Junior HR Payroll Consultant

Je bent net afgestudeerd en klaar om jouw carrière een vliegende start te geven. Je bent geïnteresseerd in HR processen, Payroll en IT. Je wil bij een leuk bedrijf werken waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je altijd kunt terugvallen op je collega’s. Je wil uitgedaagd worden, je grenzen verleggen, maar wel een weg volgen die linea recta naar je uiteindelijke doel leidt: een HR Payroll Consultant van de toekomst worden.  

Bekijk vacature
Eerst even appen

Het traineeship

Jij richt je binnen het traineeship Junior HR Payroll Consultant op de toekomst van arbeid en beloning. Dit begint met kennis en ervaring opdoen binnen het vakgebied salarisadministratie en de daarbij behorende processen. Met deze kennis en ervaring geef je advies en breng je opdrachtgevers in beweging en stimuleer je verandering, want je weet dat dat de enige continue factor is binnen jouw vakgebied. 

Wij als marktleider binnen de salarisadministratie voorspellen dat ons vakgebied aankomende jaren ingrijpend verandert. Dat doet het nu al. We geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen. Een wereld waarin de HR en Payroll administratie volledig is gedigitaliseerd. Processen zijn volledig transparant, hyper efficiënt en de kwaliteit & continuïteit zijn geborgd. Een wereld waar de expertise en skills van onze professionals onmisbaar zijn. Wij leiden je op tot Consultant waarin je organisaties adviseert en ondersteunt bij de transitie naar Zero Admin.  

Administratieve processen zijn key, daarom volg je bij ons Lean Six Sigma trainingen, beginnend bij de LEAN Orange Belt om vervolgens na het traineeship Green - en Black Belt te kunnen behalen.  

 

‘’Alles wat ik tijdens de opleiding PDL geleerd heb, komt elke dag weer terug. Corona en de wet WAB hadden bijvoorbeeld veel impact op de personeels- en salarisadministratie. Zonder de opleiding had ik volledig in het donker gestaan.” - Casper Schenkkan, Junior HR Payroll Consultant

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een Talent Development Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleid de Talent Development Manager jou hierin door middel van onze CONNECT cyclus; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke - en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Wij geloven erin dat je je toekomst nu maakt. Wij hebben een eigen ontwikkeld programma gericht op jouw soft skill ontwikkeling: Boost your Capabilities in samenwerking met Breaking Habits. Denk hierbij aan ontwikkeling van consultancy vaardigheden, hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen de Quoratio Groep.  

Je start het opleidingsprogramma met meerdere startende Consultants, weliswaar heb je ook veel contact met ervaren Consultants, zo organiseren wij Meet, Educate & Inspire meetings met alle Consultants uit jouw vakgebied. Ook heb jij toegang tot je een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding en een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke ontwikkel interesses. 

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

''Quo biedt mij alles wat ik zoek: een motivator om alles uit mezelf te halen, een sparringspartner voor mijn ontwikkeling en een verbinder met mijn collega's tijdens alle gezellige evenementen. Dit vormt voor mij een ijzersterke basis van waaruit ik het beste van mezelf kan geven bij opdrachtgevers.'' - Jeroen van der Kroon, HR Process & Payroll Consultant

Start jij jouw carrière binnen HR & Payroll? 

Het traineeship Junior HR Payroll Consultant is speciaal ontwikkeld voor mensen met een hbo of wo diploma op zak, die al een duidelijk carrièrepad voor ogen hebben en snel willen doorgroeien tot Consultant. Wij ontwikkelen je tot een Consultant die toekomstproof is en die zich begeeft in de wereld van HR, Payroll en IT. We zorgen ervoor dat je de taal van de Salarisadministrateur spreekt om vervolgens vanuit een stevige basis je kennis en ervaring toe te passen in de dagelijkse praktijk van onze opdrachtgevers.   

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Ons traineeship legt de basis voor de rest van jouw carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een functie als HR Process & Payroll Consultant met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Dat doe je bij Quoratio. Samen met jouw Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Trainee HR Process & Payroll
Junior Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Junior Project medewerker
 • Junior Salarisadministrateur
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Vakspecialist Salarisadministrateur
 • Junior Process & Payroll Consultant
 • Junior Projectleider HR Process & Payroll 
 • Junior Functioneel Beheerder
   
Mogelijke functies Medior Consultant
 • Senior vakspecialist Salarisadministrateur
 • Process & Payroll Consultant
 • Projectleider HR Process & Payroll 
 • Team coördinator
 • Functioneel Beheerder
   
Mogelijke functies Senior Consultant
 • Beleidsadviseur 
 • Business Consultant
 • Senior Projectleider HR Process & Payroll
 • Teammanager
 • Manager Bedrijfsvoering
 • HR Software Implementatie Consultant
 • Technisch Consultant
   

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Masterclass Data & Analytics 
 • Masterclass Process Management 
 • Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL)
 • Loonheffingen, Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid
 • Personeel, Organisatie & Communicatie 
 • LEAN Orange Belt 
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder AFAS, Unit4, Raet, Loket, Nmbrs
 • Power BI en SQL
 • Excel
 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkeling
 • Consultancy skills 

Opdrachtgevers en projecten

Quoratio is dagelijks in gesprek met verschillende opdrachtgevers verspreid door het gehele land. Wij brengen samen met de opdrachtgever in kaart wat de vraag is en welke rol onze professionals daarin kunnen spelen. Waar nodig voeren we nog een Quickscan uit om zeker te zijn dat we de juiste doelstellingen voor ogen hebben en zodat de professionals weten naar welke solution we gezamenlijk werken. Wij zijn werkzaam binnen verschillende branches (overheid, zorg, onderwijs, zakelijke markt en accountancy) en binnen verschillende specialismes.

Nieuws & ervaringen

De overstap naar een nieuwe salarisadministratie die tegelijkertijd samenvalt met de uitval van personeel. Het zou een forse uitdaging zijn voor iedere organisatie. Voeg daar ook nog eens een groot aantal regelingen en uitzonderingen bij de salarisverwerking aan toe en het wordt duidelijk hoe hoog de nood was voor Promen. De organisatie, een samenwerkingsverband tussen zeven Zuid-Hollandse gemeenten, moest op korte termijn een oplossing vinden om de 1300 maandelijkse verloningen in goede banen te leiden. Quoratio HRPP werd in eerste instantie ingeschakeld om de administratie te laten doordraaien. Later hielp het bedrijf met de migratie naar AFAS en verzorgt nu met Quoratio BPO & Services zelfs de gehele salarisadministratie.
Ben je op zoek naar een carrièreswitch? Als professional binnen HR Process & Payroll (HRPP) maak je impact op de personeels- en salarisadministratie van onze opdrachtgevers. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al even op weg bent. We gingen erover in gesprek met accountmanager Jan Dirk Fokkema en trainee Mart Boersma. Ontdek dat werken bij HRPP meer is dan gewoon een baan. 
Dit jaar verwacht Vitens 250 nieuwe collega's. Voordat zij daadwerkelijk aan de slag kunnen, doorlopen zij een aanmeldproces. Samen met haar collega Koen Wesselink startte Milou Meys het traject Continu Verbeteren bij het HR Service Center. Het doel van het project? Bekijken hoe het aanmeldproces efficiënter kan.

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login