Traineeship Zorgadministratie

Ben jij klaar voor jouw volgende carrièrestap? Wil jij werken achter de schermen binnen de zorg? Ga werken en leren tegelijk met daarna direct een vaste baan bij jouw opdrachtgever. Jij wil bijdragen aan een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Hoe dit traineeship er precies uitziet en wat je kunt verwachten? Lees snel verder. 

Momenteel hebben wij directe instroommogelijkheden! 

Bekijk vacature
Even appen

Het traineeship

Achter de schermen van de zorg gaat een complexe administratieve wereld schuil. Want als iemand zorg krijgt, in welke vorm dan ook, moet dat door de zorgaanbieder op de juiste manier worden geregistreerd en gedeclareerd. En dat is waar de zorgadministratie een onmisbare rol speelt. Binnen het Traineeship Zorgadministratie volg je wekelijks lessen van ervaren Consultants op het gebied van Zorgcontrol en Functioneel Beheer, aangevuld met cursussen gericht op systeemkennis. Jouw ontwikkeling staat centraal. Gedurende het traineeship ga jij je steeds meer verdiepen in de materie van zorgmanagement. Dit gebeurt aan de hand van verschillende kennisprogramma’s met een van de volgende modules: Kwaliteit en Process Management, Management in de Zorg en Financieel Management in de Zorg. Drie modules vol met kennis waar je morgen al iets aan hebt en die jou vrijstelling geven mocht je in de toekomst je hbo diploma Zorgadministratie of Associate Degree willen halen. 

De Quoratio Groep, waar Zorgon onderdeel van is, heeft ook een eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Deze online leeromgeving geeft je toegang tot zowel je eigen opleiding als verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor je eigen opleiding. De campus biedt ook toegang tot een groot aanbod van trainingen die passen bij je persoonlijke interesses. 

Solliciteer direct
Bekijk meer ervaringen

''Vanuit mijn behandelfunctie kwam ik het traineeship zorgadministratie tegen. Zo kan ik mij blijven ontwikkelen. De Quoratio Groep past goed bij mij omdat het een jong en innovatief bedrijf is. Dat heb ik hiervoor altijd gemist. Ik ben hier helemaal op mijn plaats.'' - Jeanette, Trainee Zorgadministratie

Start jij jouw carrière in de zorg? 

Het traineeship Zorgadministratie is speciaal ontwikkeld voor starters die klaar zijn voor een begin van hun carrière binnen de zorgadministratie. Ons traineeship start vanuit de basis. Wij leiden je op tot professional op het gebied van Zorgcontrol en Functioneel Beheer met als doel een vaste baan bij jouw opdrachtgever. Wij geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Hoe wij de route Zero Admin bewandelen? We werken vanuit onze passie; mensen en bedrijven laten zien waar verandering mogelijk is en dan ook direct met die verandering aan de slag gaan. Dit doen we door middel van onze kunde, oftewel onze inzichten op het gebied van zorgadministratieve vakkennis. Na het afronden van je traineeship heb je een zeer gedegen basis welke je direct bij je opdrachtgever in praktijk gaat brengen. 

Bekijk vacature

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities.
 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin
 • Kwaliteit en Process Management
 • Management in de Zorg
 • Financieel Management in de Zorg 
 • Online leeromgeving Quoratio Campus
   
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder HiX, Nedap, Epic
 • Excel
   
 • Soft skills
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Met het traineeship Zorgadministratie ben je in staat wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk, zodat behandelingen in de zorg juist, tijdig en volledig worden geregistreerd en gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Je kunt gaan werken binnen ziekenhuizen, GGZ, VVT, gehandicaptenzorg en bij zorgverzekeraars.

Nieuws & ervaringen

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login