HR & Payroll

De geheimen van vijf jaar Consultant bij Quoratio

Waarom Lisanne van Stenis al ruim vijf jaar als Consultant bij Quoratio werkt? Wij zijn benieuwd hoe het vak salarisadministratie maakt dat zij elke dag weer vol energie naar haar werk gaat. En haar vijfjarig jubileum is natuurlijk het uitgelezen moment om haar spreekwoordelijk de hemd van het lijf te vragen. Ze deelt haar ‘geheimen’ met jou en neemt je mee in de veranderende wereld van een HR Payroll Consultant bij Quoratio. Lees je mee?

Van psychologie naar salarisadministratie

“Vijf jaar geleden kwam ik Quoratio online tegen. Het leek me een leuk bedrijf, maar ik wist toen nog niet of het vak van salarisadministratie wel bij me zou passen. Niemand wordt immers geboren als salarisadministrateur.” Lisanne zat destijds ook in een heel andere richting: Toegepaste Psychologie. Na deze studie kwam ze toch bij Quoratio terecht en begon ze als trainee salarisadministratie. In de loop der jaren kreeg Lisanne steeds meer interesse in het HR-stuk. Lisanne is naar eigen zeggen dan ook geen ‘standaard’ Consultant; ze richt zich het liefst op de mensgerichte samenwerking binnen teams. Salarisadministratie gaat volgens haar namelijk niet alleen maar om Excel, punten en komma’s en het verwerken van mutaties: “Als Consultant heb je steeds vaker te maken met situationeel leiderschap op de personeels- en salarisadministratie.

Ik ben niet het standaard ‘Pietje Precies’ van de salarisafdeling.

Veranderende wereld binnen consultancy

Voordat ze het wist, viert Lisanne nu haar eerste lustrum bij Quoratio. Vijf jaar waarin ze al verschillende bedrijven, opdrachten en uitdagingen heeft mogen meemaken. “Zo zat ik bij een grote bank met aardig wat andere collega’s, sommige van Quoratio, sommige van de bank zelf. Ook heb ik een kleinere opdracht gehad bij een ziekenhuis, waarbij ik vooral verantwoordelijk was voor het maken van een advies waar de destijds vaste medewerkers mee uit de voeten konden. Die opdracht was weliswaar kleiner, maar zeker niet minder pittig. Bij weer een andere klant heb ik de implementatie van AFAS begeleid. Nu ben ik niet per se een systeemmens, maar toch ben ik blij dat ik dat heb mogen doen. Procesoptimalisatie en gedragsverandering gaan hand in hand.” Over een tijdje ambieert Lisanne een leidinggevende functie, een opdracht op het gebied van verandermanagement of wil ze graag als projectleider betrokken zijn bij een reorganisatie.

Een salarisadministrateur is in deze steeds veranderende wereld veel vaker een adviseur, expert of manager.

Nog steeds verliefd op Quoratio

Na vijf jaar Quoratio is Lisanne nog steeds verliefd. En dat was liefde op het eerste gezicht. “Allereerst kreeg ik vijf jaar geleden de kans om te starten zonder enige achtergrond in het vakgebied. Dat is op dat moment echt een cadeautje. Als ik daar nu op terugkijk en als mensen mij vragen waarom ik er nog steeds zit, kan ik volmondig zeggen: door de vele opleidingsmogelijkheden en persoonlijke aandacht!”

Vergeet niet dat het ‘grootste geheim’ is dat jij degene bent die regie heeft over je eigen loopbaan, dus geef zelf aan wat je wil!

”Waar ieder ander van het traineeship HR- & Salarisadministratie eerst hun PDL en daarna hun VPS behaalde, wilde Lisanne in plaats van VPS een postbachelor Bedrijfskunde volgen. Een rare keuze? “Voor mij niet, en dat heb ik mijn toenmalige Talent Development Manager ook uitgelegd. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden en ook hier kreeg ik weer die kans!”

Anno 2019 wordt er bij veel bedrijven steeds minder gekeken naar ‘het cv of het papiertje’. Bij Quoratio krijgt al jaren iedereen een kans op een mooie baan. Voorop in ontwikkeling zit in het Quoratio-DNA. Meer over de testen of het opleidingsprogramma met focus op (soft) skills lees je op LinkedIn.

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken