Pensioenen

Van complexiteit naar uitvoerbaarheid

Bij Ferm in Pensioenen voorspellen we een toekomst waarin administratie afwezig lijkt, maar het niet is. Een toekomst waarin mens en machine optimaal samenwerken, zodat er ruimte ontstaat voor antwoorden op echt complexe vraagstukken. En vooral: ruimte voor innovatie. Het doel – onze droom –  noemen we Zero Admin.

Complexiteit is de pensioensector niet vreemd. Pensioenregelingen zitten vaak complex in elkaar door een groot aantal extra’s, toevoegingen en uitzonderingen. In veel gevallen worden de regelingen hierdoor lastiger uit te voeren, wat weer leidt tot meer administratie, extra werk en toename van de risico’s. Dat zorgt er in de praktijk vaak voor dat pensioenregelingen met veel van die extra’s al snel meer geld kosten om uit te voeren. Een ander nadeel is dat het lastig is om vooraf te bepalen wat voor  gevolgen wijzigingen en aanpassingen in die complexe regelingen kunnen hebben. 

Complexiteit als uitdaging
Het klinkt misschien gek, maar de complexiteit is wat ons vak zo uitdagend maakt. Waar dat uit blijkt? Hier bij Ferm in Pensioenen besloten we bijvoorbeeld om een methode te ontwikkelen om die ingewikkelde regelingen tegen het licht te kunnen houden en de uitvoerbaarheid ervan grondig te analyseren: de uitvoerbaarheidsanalyse. Want hoe beter uitvoerbaar een regeling, des te meer ruimte er ontstaat voor innovatie ván die regeling, wat de deelnemers uiteindelijk ten goede komt. 

Geef wensen vorm
Vanaf 1 januari 2023 krijgen pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers vier jaar de tijd om over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat betekent ook vier jaar de tijd om de uitvoerbaarheid te toetsen en de complexiteit uit pensioenregelingen te halen. Het goede nieuws is dat de nieuwe pensioenwet naast uitdagingen ook veel kansen oplevert. Ons advies aan de sector: begin bij de nieuwe pensioenregeling nu eens niet direct met rekenen, maar bekijk eerst wat de wensen zijn en hoe de nieuwe pensioenregeling meteen goed uitvoerbaar gemaakt kan worden. Neem dan beide aspecten mee in het ontwerp van de regeling. 

Nieuwe rollen
Ferm in Pensioenen is al 25 jaar specialist in het ondersteunen en adviseren van pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties, PPI’s en verzekeraars. Op de weg naar Zero Admin ontstaan er ook bij Ferm nieuwe rollen die bij uitstek geschikt zijn voor digitaal vaardige professionals. Er ontstaan functies waarbij de nadruk ligt op data-analyse en data-interpretatie, op verbinden van kennis en het managen van risico’s. Klinkt jou dat als muziek in de oren?  Neem dan eens contact met ons op!
 

Nieuws & ervaringen van traineeships

Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!
De zorgadministratie werd voorheen vaak uitgevoerd door medewerkers die, na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, de overstap maakten naar een bureaufunctie. Maar dat is enorm aan het veranderen. Tegenwoordig kiezen mensen voor het vak zorgadministratie en komt er veel specifieke kennis en expertise bij kijken. Met Zero Admin als stip op de horizon groeit en ontwikkelt het vak van zorgadministrateur in een razendsnel tempo. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken