HR & Payroll

Joel en zijn verhaal van trainee naar Consultant

Na een studie bedrijfskunde en een master in marketing koos  Joel O’Farrill Machin na een aantal jaren in sales voor een carrièreswitch. Bijna vier jaar geleden begon hij bij Quoratio met het traineeship HR- & Salarisadministratie. Nu neemt hij je mee in zijn verhaal van trainee naar Consultant in de hoop daarmee anderen te inspireren.​​​​​​​

Investeren in personeel anno 2019

Investeren in goed opgeleid personeel is van onschatbare waarde voor de werksfeer, succesvolle projecten en het bedrijfsresultaat van onze opdrachtgevers. Joel helpt organisaties bij de implementatie van HR-software, zodat systemen gaan werken voor de organisatie en eindgebruiker. In Quoratio heeft hij een werkgever gevonden die veel in hem investeert en daar is hij heel blij mee.

Meer functioneel beheer en procesoptimalisatie

Joel begon vier jaar geleden met de basis. “Salarisverwerking is nodig om de wereld van salarisadministratie te leren kennen. Veel is te digitaliseren, wat het werk nog leuker en makkelijker maakt.” De implementatie van een nieuw softwaresysteem, de focus op functioneel beheer en projectmanagement liggen hem dan ook als geen ander. “De zoektocht naar de ideale opdracht is een hele leuke! Je ontdekt gaandeweg waar je de meeste energie van krijgt en waar je goed in bent. Juist de afwisseling van opdrachten moet je liggen, en mij ligt dat wel. Gemiddeld zit ik tussen de drie en tien maanden bij één opdrachtgever. Daarna pak ik een volgende uitdaging met beide handen aan.”

Joels eerste klus was bij Baker Tilly. “Daar begon ik als tijdelijke vervanging voor zwangerschapsverlof. Daar deed ik het wagenparkbeheer, dus meer HR dan salarisverwerking, was op dat moment de enige met die verantwoordelijkheid. Er waren onduidelijkheden over het beleid. Ik mocht daar een analyse uitvoeren en ook echt aan de slag met procesoptimalisatie.”

Op basis van die analyse kwam er een nieuw beleid en een nieuwe mobiliteitsregeling. “Vaak gaat het bij procesoptimalisatie ook om het durven schrappen van bepaalde stappen. Duidelijkheid zorgt voor betere communicatie en dus blijere medewerkers. Mijn doel was op dat moment geslaagd.” Het is slecht één van de vele voorbeelden van projecten die je bij Quoratio kunt oppakken.

Bij Quoratio kun je snel groeien van trainee naar Consultant.

Iedere opdracht is weer een nieuwe uitdaging

Hoe een werkweek als Payroll Consultant eruit kan zien? Joel: “De week begint met mijn papadag. Dinsdag ga ik bijvoorbeeld op klantbezoek in Amsterdam, en loop woensdag met een collega mee bij mijn nieuwe opdracht. Donderdag krijg ik uitleg over de nieuwe modules waar ik vervolgens ook zelf trainingen over mag geven, en vrijdag heb ik een training en een klantbezoek in Bunnik. Momenteel ben ik bezig met de implementatie van Delta HRP, een systeem dat binnen veel organisaties nog vrij onbekend is. Voor mij een mooie uitdaging!”

Ik deel graag mijn ervaringen met anderen, zelf heb ik hier in het beslissingsproces immers ook veel aan gehad!

Waar Lisanne zichzelf geen standaard Salarisadministrateur noemt, is Joel dat ook niet. “Naast de typische salarisadministratie kijk ik verder. Bij Quoratio houden we altijd de driehoek mens, systeem en proces in de gaten.”

Een tip voor toekomstige trainees? “Laat je niet gek maken, leer veel, doe ook eens iets buiten je comfortzone, probeer veel opdrachten uit en kijk kritisch naar je toekomst.” Ook als je soms even niet weet wat je te wachten staat, is er altijd een nieuw avontuur. En je kunt altijd terecht bij je Talent Development Manager om die avonturen mee te bespreken.”

Opleidingen, blijven ontwikkelen en samen groeien

Joel: “Toen ik solliciteerde, had ik nog niet echt een beeld van wat je doet als salarisadministrateur, maar daar kwam ik in de sollicitatiegesprekken al snel achter. Inmiddels is het werk van een salarisadministrateur allang niet meer hetzelfde en veel meer dan het verwerken van mutaties. Ook situationeel leiderschap neemt een steeds belangrijkere rol in je werk als Payroll Consultant. Verdieping in mijn werk vind ik super belangrijk. Een vriendin van mij werkte al bij Quoratio en was altijd enthousiast. Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volgde ik vorig jaar BSL, na PDL en VPS, dit jaar verdiep ik me in ITIL. Daarnaast doe ik heel veel systeemkennis op van onder andere Unit4, AFAS, Nmbrs, Locket, Pims, Mercash en nog veel meer…”

Nieuws & ervaringen van traineeships

Yes! Je hebt een nieuwe baan of opdracht. Binnenkort begin je als projectmanager. Je hebt er super veel zin in, maar vindt het ook spannend. Dingen in goede banen leiden is leuk, maar projectmanagement, hoe werkt dat eigenlijk’? Je stort je met al je enthousiasme op de opdracht om te laten zien dat je het kunt. En daar zit de crux. Misschien beloof je soms dingen die jij en je team misschien niet waar kunnen maken. Voordat je in het diepe springt, is een goede voorbereiding dus key. Dit artikel helpt je op weg om ‘als kip, mét kop’ aan de slag te gaan!
De term Zero Admin begint langzaamaan steeds meer terrein te winnen binnen de Quoratio Groep. Spraken hier robots met kunstmatige intelligentie? Zijn het ingeënten met een ingebrachte 5G-chip? Zijn het aliens van een andere planeet met de eerste aardelanding? Of is het gewoon de toekomst waar we met z’n allen naar toe bewegen? Yannick Kooijmans, consultant bij Zorgon, legt in dit blog uit wat robotisering en Zero Admin in de toekomst gaan betekenen voor de Quoratio Groep en organisaties.
Zero Admin, ‘Kan dat eigenlijk wel?’, vroeg ik mij af. Binnen de Quoratio Groep zijn we toch juist goed in administratie? Maar wat houdt Zero Admin precies in en waarom zet Quoratio Groep in op ‘the Road to Zero Admin’? Om daarachter te komen, gaf ik me op voor een online event: ‘de Moonlanding’. Een sessie waarin er meer bewustwording gecreëerd wordt rond het thema Zero Admin. Ook komen er voorbeelden uit de praktijk aan bod. 

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken