Traineeship Pensioenadministratie

De wereld van pensioenen is allang niet meer saai en grijs. Jong en oud leert van elkaar en de branche vraagt om frisse blikken en vernieuwing. Ben jij de Trainee Pensioenadministratie die wij zoeken? Met Ferm in Pensioenen ondersteunen en adviseren wij pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties, verzekeraars en werkgevers. Jij wordt de specialist op het gebied van pensioenuitvoering. Je hebt affiniteit met administratie, systemen en processen. De kennis die je nodig hebt? Die leer je bij ons gedurende het 1-jarig traineeship.

Het eerstvolgende instroommoment vindt plaats begin september. De selectieronde hiervoor is nu in volle gang. 

Bekijk vacature

Het traineeship

De wereld van pensioenen kan altijd beter. Met het traineeship Pensioenadministratie ben jij verzekerd van een mooie carrière in een wereld waar we later allemaal mee te maken gaan krijgen. Je leert meer over de beginstelen van sparen, beleggen, lenen, verzekeren en betalen. Denk eens aan het pensioenakkoord en wat nieuwe wet- & regelgeving voor gevolgen heeft voor deze sector. Vanaf het eerste moment van het traineeship ben jij in staat complexe administraties te begrijpen, professioneel en integer te handelen en je bijdrage te leveren aan instanties maar ook burgers. Voor degene wiens pensioen al snel dichtbij komt, maar juist ook voor onze volgende generatie! 

Gegevenslogistiek, een Uniforme Pensioenaangifte, een pensioen dat van A tot Z klopt... Het komt allemaal voorbij gedurende het traineeship. Opdrachtgevers vragen jou wellicht een complexiteitsanalyse uit te voeren, te ondersteunen met de transitie naar een nieuwe pensioenregeling of te adviseren op het gebied van waardeoverdracht. Je begint met de Pensioenadministratie en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Zo vind je je weg binnen beroepspensioenfondsen evenals ondernemingspensioenfondsen. Een fusie waar twee pensioenadministraties naadloos geïntegreerd moeten worden in samenspel met het HR- & Salarissysteem? Jij draait er straks je hand niet meer voor om. 

Met onze kennis van processen en onze gedeelde ervaring zijn we in staat om verder te kijken dan de opdracht alleen. Onze aanpak is pragmatisch en erop gericht om impact te maken. Samen streven we naar een wereld waarin mensen, systemen en processen optimaal samenwerken. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 

Solliciteer direct

 

Als Medewerker Pensioenadministratie ga je onder andere aan de slag met gegevenslogisitek en informatievoorziening pensioenen, verwerking van de pensioenadministratie, procesoptimalisatie, implemteren van een nieuw pensioensysteem en eventuele koppelingen leggen met HR - & Salarissystemen. 

Onderdeel van het opleidingsprogramma zijn de WFT Basis, WFT Pensioen en WFT Vermogen. Aangevuld met een aantal waardevolle cursussen zoals Excel om beslagen ten ijs te komen bij onze opdrachtgevers. Ook heb jij toegang tot onze online leeromgeving, de Quoratio Campus, met daarin verschillende e-learnings en seminars, die relevant zijn voor jouw ontwikkeling binnen het vakgebied.

Naast dat je inhoudelijke trainingen krijgt, word je begeleid door een Talent Development Manager. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zo begeleid de Talent Development Manager jou hierin door middel van onze CONNECT cyclus; een continu ontwikkel - en interactiecyclus waarin jouw persoonlijke - en professionele doelstellingen worden geformuleerd en waarin je onder andere 360 graden feedback bij je collega's en opdrachtgever kan opvragen.  

Ook gaan we aan de slag met het ontwikkelen van jouw soft skills. Hiervoor hebben we samen met Breaking Habits een eigen programma ontwikkeld: Boost Your Capabilities. Denk hierbij aan de ontwikkeling van jouw consultancy vaardigheden; hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen Ferm in Pensioenen en de Quoratio Groep. 

Start jij jouw carrière bij Ferm in Pensioenen?

Impact maken met innovatieve pensioenuitvoering en daadkrachtig verbeteren. Vind jij het een uitdaging om lastige materie te doorgronden? Sluit je dan aan bij onze club met serieuze vakinhoud en leer van ervaren consultants. De Quoratio Groep, waar Ferm in Pensioenen onderdeel van is, is vastbesloten hun unieke combinatie van conceptuele en innovatieve denkkracht om te zetten naar praktische kennis van de uitvoering. 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Ons traineeship legt de basis voor de rest van jouw carrière. Vanuit hier maak jij de stap naar een functie binnen de Pensioenadministratie met nieuwe uitdagingen, mogelijkheden en te bereiken doelen! Dat doe je bij Ferm in Pensioenen, onderdeel van de Quoratio Groep. Samen met jouw Talent Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon.

Trainee
Junior Consultant
Mogelijke functies Trainee
 • Medewerker Pensioenadministratie
 • Projectmedewerker
Mogelijke functies Junior Consultant
 • Vakspecialist Pensioenadministratie
 • Business Analist
 • Consultant Pensioenen
 • Tester Pensioensoftware

Opleidingsoverzicht

Jij staat aan het roer van je eigen carrière en wij zijn er om jouw ontwikkeling te faciliteren. Doorgroeimogelijkheden genoeg bij de Quoratio Groep. Samen met HR en Sales kijk je naar een passende opdracht die in lijn ligt met jouw ambities en op de 'road to Zero Admin'.  

 • Vakkennis
 • Introductie Zero Admin 
 • Masterclasses Data & Process Management
 • WFT Basis, Pensioen en Vermogen (DGA-pensioen, integriteit, loon- en inkomstenbelasting, etc.) 
 • LEAN Orange Belt 
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 
 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systemen waaronder Maia, Plexus, Lifetime en SAP Global
 • Excel
 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkelinig
 • Coaching en begeleiding van een Talent Development Manager 

Opdrachtgevers en projecten

Zomaar een greep uit een aantal opdrachtgevers waar jij kan gaan werken. Ze staan voor grote uitdagingen en staan te springen om jouw hulp en expertise. 

Nieuws & ervaringen

We zijn actief binnen verschillende domeinen (HR Process & Payroll, Healthcare, Finance & Control en Sociaal Domein & Uitkeringen) maar daarnaast zijn er op het hoofdkantoor ook verschillende afdelingen aan het werk en zijn er doorgroeimogelijkheden genoeg binnen bijvoorbeeld recruitment, HR en sales. Samen met onze 550 medewerkers zorgen we ervoor dat wij de administratieve wereld elke dag een beetje beter maken. Jennifer, Ruben, Jan Dirk en Dirk Jan stellen zich aan je voor en nemen je mee.
Een carrièreswitch. Spannend? Ja! Een nieuwe kans waar je geen spijt van gaat krijgen? Als het goed is ook een dikke ja! Twijfel je over een carrièreswitch? Wil je vanuit je flexibele werkrooster, de horeca waar je al acht jaar in werkt, vanuit de supermarktleiding of werken in de hospitality en/of reisbranche een stap maken richting een administratief traineeship? Pak dan nu je kans, want het is nooit te laat voor een nieuwe start! Uitdaging blijven zoeken en je hart volgen worden we allemaal gelukkig van. Bij de Quoratio Groep aan het juiste adres. Maar voordat jij jouw traineeship kiest van onze digitale ‘menukaart’, delen we 3 redenenen met je om vandaag nog die switch in gang te zetten!
Zo, dat afstuderen zit erop! Een mooie periode, laatste deel van je studie waar je keihard voor hebt gewerkt. Het succes is daar. Maar nu? Tijd voor je eerste job. Zoveel keuzes... Ben je eigenlijk wel uitgeleerd? Weet je al genoeg van je vakgebied af? Is jouw studie de richting waar je in verder wil? Allemaal vragen die door je hoofd voorbij zijn gekomen.

De Quoratio Groep heeft twee jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, zonder daarbij persoonsgegevens te verwerken