Zorgbemiddeling (Omscholingstraject)

Wil jij DE schakel worden tussen cliënt en de zorgorganisatie? Jij kiest voor het omscholingstraject Zorgbemiddeling als je op een vernieuwde manier wilt bijdragen aan een nieuw zorgproces. Jij wilt het verschil maken door aan een toekomst te werken waarin systemen, mensen en processen optimaal kunnen samenwerken. De uitdaging om cliëntvraag en zorgaanbod bij elkaar te brengen pak jij met beide handen aan. 

Ben jij klaar voor je volgende carrière stap en wil jij doorgroeien tot Zorgbemiddelaar? Start dan ons unieke omscholingstraject Zorgbemiddeling!

Bekijk vacature
Even appen

Het omscholingstraject

Als Zorgbemiddelaar ondersteun je cliënten in de zorg bij het vinden van passende zorg bij zijn zorg- of behandelvraag en persoonlijke wensen. Je adviseert cliënten (vertegenwoordigers) bij het maken van de juiste keuze. Je geeft uitleg over het aanbod van zorg-, begeleiding of behandeling, de bijbehorende wet- en regelgeving, de financiering en eventuele wachtlijsten. Je schept heldere verwachtingen naar de cliënt bijv. wat een cliënt (vertegenwoordiger) kan verwachten m.b.t. wachtlijsten en wat hij moet doen zodra de zorg- en/of behandeling gaat starten. Jij begeleidt de cliëntreis! 

Tijdens het omscholingstraject Zorgbemiddeling ga jij kennis en ervaring opdoen binnen verschillende zorgorganisaties en jezelf ontwikkelen tot Zorgbemiddelaar.

Jij vergroot je kennis aan de hand van verschillende modules. De onderwerpen waarmee je aan de slag gaat, zijn onder andere: Wet- en regelgeving, indicaties, instroomproces, cliëntdossier, clientvolgsystemen (CRM), wachtlijstsystemen, casuïstiek en rollenspellen. 
Wij begeven ons in een wereld van administratieve processen. Processen bij opdrachtgevers die continu efficiënter ingericht kunnen worden. Daarom volg je bij ons Lean Six Sigma trainingen, beginnend bij de LEAN Orange Belt om vervolgens na het omscholingstraject een Green - en Black Belt te kunnen behalen.  


Je volgt een speciaal programma wat erop gericht is om jouw softskills in te kunnen zetten tijdens je werkzaamheden: Boost your Capabilities. Dit programma is gericht op de ontwikkeling van jouw consultancy vaardigheden, hoe positioneer jij je richting de opdrachtgever en hoe creëer jij je eigen kansen bij de opdrachtgever en binnen Zorgon en de Quoratio Groep. Boost Your Capabilities is verweven van begin tot eind in jouw omscholingstraject en blijf je door ontwikkelen als consultant. 


Jij krijgt alle mogelijkheden om jezelf doelgericht en constructief te ontwikkelen. Hierbij word jij begeleid door jouw eigen Professional Development Manager (persoonlijk en professioneel ontwikkelcoach en leidinggevende).

Solliciteer direct

Je start het opleidingsprogramma met meerdere mensen die het omscholingstraject Zorgbemiddeling volgen. Hiernaast heb je ruime mogelijkheden om met ervaren Consultants te sparren. Zo werken wij met een buddy systeem en organiseren wij Meet, Educate & Inspire meetings met alle medewerkers binnen Zorgon. Ook heb jij toegang tot je eigen online leeromgeving, de Quoratio Campus. Hierin vind je een groot aanbod van verschillende e-learnings en seminars, die aansluiten op jouw eigen opleiding en trainingen die passen bij jouw persoonlijk ontwikkelproces.


Wij geloven in een toekomst waarin administratie niet meer aanwezig lijkt, een toekomst waarin processen, systemen en mensen optimaal samenkomen. Een wereld die wij Zero Admin noemen. 


Hoe wij de route Zero Admin bewandelen? We werken vanuit onze passie; mensen en bedrijven laten zien waar verandering mogelijk is en dan ook direct met die verandering aan de slag gaan. Dit doen we door middel van onze kunde, oftewel onze inzichten op het gebied van zorgadministratieve vakkennis.  

 

'“Ik ben het eerste aanspreekpunt voor nieuwe cliënten, externe verwijzers (huisartsen, transferverpleegkundige, VVT-instellingen) en ook voor collega’s binnen de organisatie of cliënten nog wel op de juiste plek zitten. Kortom ik heb een adviserende, signalerende en coördinerende rol binnen de organisatie.” Ashley Koers – Consultant Zorgbemiddeling

Hoe ziet het omscholingstraject Zorgbemiddeling er in de praktijk uit?

Je groeit in 1 jaar naar Zorgbemiddelaar. Dit doe je middels diverse modules die je vanuit Zorgon volgt. Daarnaast ga jij direct werken bij één van onze 200 opdrachtgevers, binnen de VVT of Gehandicapten zorg, om jouw kennis en ervaringen in de praktijk te brengen en uit te breiden. De inhoud van je eerste opdrachten kunnen uiteenlopend zijn, en deze zijn in lijn met jouw ambitie.  

Je gaat werken binnen een dynamisch vakgebied, geen dag is hetzelfde. Tijdens het omscholingstraject zal je 1 à 2 opdrachten gaan uitvoeren waarin je steeds meer de functie van Zorgbemiddelaar eigen gaat maken. Je bent de spin in het web als het gaat om het telefonisch aannemen/opnemen van nieuwe zorgvragen en het realiseren van een passend zorgaanbod. 

Daartoe heb je veel contact met o.a. cliënten/cliëntvertegenwoordigers, verwijzers, zorgverleners binnen de organisatie en externe zorgaanbieders. Verder houd jij je onder andere bezig met de financiering van de zorg, grip krijgen op de in-, door- en uitstroom van cliënten door het aanleveren van managementinformatie en het uitwerken van processen. 
Kortom, veel afwisseling en uitdaging!

“Als consultant in de zorgbemiddeling ben ik de spil binnen de organisatie, de schakel tussen de zorg en andere ondersteunende diensten.  Ik sta naast de cliënt of wettelijk vertegenwoordiger om samen te kijken welke zorg het best passend is op dit moment, maar ook in de toekomst.” Ashley Koers – Consultant Zorgbemiddeling

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière binnen de zorg? 

 

Bekijk vacature

Doorgroeimogelijkheden

Jij ontwikkelt je doelgericht en constructief tot Zorgbemiddelaar. Samen met je Professional Development Manager werk je iedere keer weer toe naar jouw volgende stip op de horizon. Je stroomt na het traineeship direct door in de functie als Zorgbemiddelaar binnen Zorgon. 

Opleidingsoverzicht

Je groeit in 1 jaar van Trainee naar Zorgbemiddelaar. Dit doe je middels diverse modules die je vanuit Zorgon volgt. Daarnaast ga jij direct werken bij één van onze opdrachtgevers, binnen het VVT of GHZ segment, om jouw kennis en ervaringen in de praktijk te brengen en uit te breiden. De inhoud van je eerste opdrachten kunnen uiteenlopend zijn, maar zijn in lijn met jouw ambitie.
 • Modules
 • Wet- en regelgeving 
 • Indicaties
 • Instroomproces
 • Cliëntdossier
 • Casuïstiek en rollenspellen
 • Introductie Zero Admin
 • LEAN Orange Belt
 • Online leeromgeving Quoratio Campus 

 

 • Systeemkennis
 • Vakinhoudelijke systeemtrainingen omtrent kennis van cliëntvolgsystemen en wachtlijstsystemen

 

 • Soft skills
 • Diverse masterclasses gericht op gedragsontwikkeling
 • Ruime consultancy skills 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

De Quoratio Groep heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login