Healthcare

Het traineeship voor zorgbemiddelaar: Lees de ervaringen van onze trainees 

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.

Bij Zorgon bieden we traineeships aan voor iedereen: ideaal voor de starter of de carrièreswitcher. In oktober 2022 is bij Zorgon het eerste traineeship Zorgbemiddeling gestart. We spraken met Rosie, Jeanet, Denise en Petra, trainees uit de eerste groep zorgbemiddelaars bij Zorgon. Lees hier over hun ervaringen! 

Traineeship Zorgbemiddeling bij Zorgon 

Het traineeship Zorgbemiddeling richt zich met name op werkenden met een achtergrond in de zorg. Je hebt dus al een afgeronde opleiding in de zorg en enige werkervaring opgedaan. Deze basis heb je nodig om door te kunnen groeien naar de zorgbemiddeling. 

Tijdens het traineeship leer en werk je tegelijkertijd. Je leert door te doen terwijl je de juiste tools aangereikt krijgt. Onze eerste groep trainees vertelt graag over hun motivatie om te starten als zorgbemiddelaar en over hun ervaringen tijdens het traineeship. 

Waarom heb jij gesolliciteerd als trainee Zorgbemiddeling?  

Rosie Zilver: ‘’Na 5 jaar als verpleegkundige in de wijk te hebben gewerkt, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag van betekenis blijven voor de zorg, maar niet meer met mijn handen aan het bed. Het traineeship Zorgbemiddeling leek mij daar een mooie verdieping op.  

Je leert wat zorgbemiddeling is en hoe de matching van zorgvraag en aanbod van de organisatie plaatsvindt. Daarbij kun je dus nog steeds van waarde zijn voor de cliënt.  

Omdat ik nog geen ervaring had en er ook geen opleiding was, leek dit traineeship mij ideaal om door middel van werken en leren me verder te ontwikkelen in dit vak.’’ 

Welke onderwerpen komen er zoal aan bod in de workshops?  

Jeanet Stam: ‘’Het werkveld van de zorgbemiddelaar is divers en vraagt om brede kennis. In de workshops komen onderwerpen zoals wet- en regelgeving vanuit verschillende wetten aan de orde, maar ook het werken met systemen bij de afdeling zorgbemiddeling of met wie je informatie mag delen en hoe dat gaat als er een wettelijk vertegenwoordiger is aangesteld.  

Daarnaast ben ik samen met mijn collega trainees ook mijn gespreksvaardigheden aan het ontwikkelen. Want je spreekt een heleboel mensen op een werkdag!’’ 

Wat doe jij dan precies bij een opdrachtgever?  

Denise van de Meent: ‘’Mijn opdrachtgever biedt verschillende mogelijkheden aan: wijkverpleging, tijdelijk verblijf als iemand bijvoorbeeld moet herstellen van een operatie of opname in het verpleeghuis. 

Tijdens mijn werkdag spreek ik veel mensen. Mensen die zorg willen ontvangen en zich aan willen melden. Maar het kan ook zijn dat ik een huisarts aan de lijn heb, die een crisisplek zoekt voor een patiënt uit zijn praktijk. Daarnaast ben ik veel aan het uitzoeken. Zo is het best ingewikkeld welke zorg op welke manier gefinancierd kan worden.   

Omdat er niet altijd meteen plaats is voor een cliënt, beheer ik ook wachtlijsten. Als er dan een plekje vrij komt, neem ik weer contact op met die persoon.’’ 

Waar ben jij het meest trots op?  

Petra van der Velde: ‘’In oktober 2022 zijn we met 5 trainees gestart. Het is een leuke groep en we spreken elkaar regelmatig. Het contact is leuk, en we leren veel van elkaar.  

Maar waar ik echt trots op ben, is op de handtekening van mijn e-mail. Hier staat namelijk sinds kort ‘Zorgbemiddelaar’ in.’’   

Ben jij er klaar voor? 

  • Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de zorg?   

  • Help jij graag anderen en vind je het leuk om pro-actief bezig te zijn   

  • Wil je samen werken met verschillende disciplines?   

  • Ben jij sociaal, flexibel & oplossingsgericht?   

Solliciteer dan nu!   

  

Benieuwd naar andere traineeships? 

Traineeships zijn natuurlijk in bijna alle vakgebieden denkbaar: HR, Payrolling, Administratie, IT. Je kunt dus kiezen voor een traineeship in een richting die echt bij jou past! Wil je je omscholen naar een ander vakgebied of meer leren van je eigen vakgebied door te werken? Lees meer over onze andere traineeships. 

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

25 april 2023 - Een traineeship biedt veel mogelijkheden als kickstart van jouw carrière. Het allerfijnst aan een traineeship is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je achtergrond is, of je nou net uit de schoolbanken komt of al enige werkervaring hebt.
Krijgen urgente cliënten altijd voorrang op cliënten die al 4 jaar op de wachtlijst staan? Zomaar een vraag waar je als zorgbemiddelaar mee te maken krijgt. Bij Zorgon vinden we dat zorgbemiddeling echt een vak is. Daarom starten we binnenkort met een één-jarig traineeship over zorgbemiddeling. Wil jij graag een cliënt met een zorgvraag op het juiste moment zorg bieden? Ontdek of het Traineeship Zorgbemiddeling bij jou past. 
Veel uitzendkrachten, geen grip op de personeelskosten, vertroebeling van de rollen en een onderlinge cultuur van naar elkaar wijzen. Een mooie uitdaging voor ons binnen een van de verpleeghuizen van een Nederlandse VVT-organisatie. Het doel? Iedereen, van teamleider tot planner, de tools bieden om hun eigenaarschap te herpakken. En dat lukte!

FITZ heeft in totaal 4 jaar de FD Gazellen-award gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login